Salvamontiştii gorjeni au recuperat ziua liberă prin activităţi în teren

208

Angajaţii Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj au recuperat şi ei liberul pe care l-au avut în data de 16 august. În cursul zilei de sâmbătă, 24 august, salvamontiştii au desfăşurat activităţi în teren, verificând marcajele de pe traseele turistice.

Pentru salvamontişti zilele libere nu prea există. Ei sunt mereu pregătiţi să intervină la solicitările primite, indiferent de momentul zilei sau al anului. Totuşi, pentru că şi ei au avut o zi liberă, teoretic, pe data de 16 august, în acest week-end au recuperat liberul. Departe de confortul birourilor, în munţi angajaţii SPJ Salvamont Gorj au verificat marcajele turistice. „Am ieşit prin Vâlcan, am urcat pe Valea Bîlta şi de acolo în vârful Arcanul unde am îndreptat nişte stâlpi de marcaj şi completat cu plăcuţe de marcaj acolo unde acestea erau distruse”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Salvamontiştii sunt mereu în slujba turiştilor
Trebuie precizat faptul că salvamontiştii lucrează în fiecare week-end, desfăşurând activităţi specifice sezonului. În această perioadă a anului se pune accept pe verificarea şi realizarea marcajelor montane, acolo unde este cazul. Totodată, reprezentanţii Salvamont Gorj sunt pregătiţi să intervină la orice solicitare.
Totuşi, ei le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee nemarcate, să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, starea vremii, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu; să plece pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor; în cazul apariţiei dificultăţilor pe teren sau a înrăutăţirii vremii, să se retragă la cea mai apropiată cabană; să nu consume băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor. Turiştii trebuie să apeleze cu încredere la membrii salvamont.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here