Salvamontiştii au tot mai multe intervenţii

324

În ultima perioadă a început să crească numărul intervenţiilor la care au participat salvamontiştii gorjeni. Din fericire, toate s-au încheiat cu succes, doar câteva persoane fiind transportate la spital cu ambulanţa Salvamont.

Perioada vacanţei de vară este destul de încărcată pentru salvamontiştii gorjeni. Pe lângă activităţile obişnuite, programate, aceştia sunt solicitaţi să intervină la diverse cazuri. În ultima lună, salvamontiştii au avut în jur de douăzeci de solicitări. “Am avut undeva la 20 de intervenţii, dintre care doar două-trei cazuri au fost cu transportul victimelor la spital cu ambulanţa Salvamont. Din păcate, a fost şi un deces în Masivul Vâlcan, o persoană căzând în prăpastie”, a menţionat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Sfaturile salvamontiştilor
Reprezentanţii Salvamont Gorj sunt pregătiţi să intervină la orice solicitare venită din partea celor ce au nevoie de ajutorul lor. Totuşi, pentru a evita apariţia unor situaţii neplăcute, salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee nemarcate, să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, starea vremii, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu; să plece pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor; în cazul apariţiei dificultăţilor pe teren sau a înrăutăţirii vremii, să se retragă la cea mai apropiată cabană; să nu consume băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor. Turiştii trebuie să ştie că oricând pot să apeleze cu încredere la membrii Salvamont.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here