Salvamontiștii au salvat un minor din București, rănit pe Cheile Sohodolului

268

În cursul zilei de marți, salvamontiștii gorjeni au fost solicitați să intervină pe Cheile Sohodolului, unde fuseseră solicitați să intervină pentru salvarea unui copil, ce se presupunea că fusese mușcat de viperă. Salvamontiștilor li s-a alăturat și Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu. Din fericire, minorul nu a prezentat simptome ale mușcăturii de viperă. Acestuia i s-a acordat primul ajutor, ulterior fiind predat echipajului de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Cinci salvatori montani, însoțiți de primarul Adi Câmpeanu, s-au deplasat în Cheile Sohodolului pentru a salva un copil despre care se credea că a fost mușcat de viperă. Acesta a fost identificat destul de repede, acordându-i-se primul ajutor chiar de către salvamontiști. “Este vorba despre un copil de 7 ani, din București, care se află pe Cheile Sohodolului împreună cu familia. Nu a prezentat simptomele mușcăturii de viperă, deși avea două urme pe picior. Este posibil să fie o mușcătură de șarpe, ori de insectă, sau să fi fost înțepat de o iederă otrăvitoare. Am utilizat pompa de venin, după care am coborât copilul până la ambulanță, urmând ca echipajul medical să îl consulte”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
foto copil 2Intervenția promptă a salvatorilor montani și manevrele de prim-ajutor realizate de aceștia au condus spre un final fericit.
Copilul și familia sa se aflau pe un traseu marcat din Cheile Sohodolului, spre zona cunoscută sub denumirea Inelul Doamnei, după cum confirmă șeful Salvamont.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here