Salvamontiştii au recuperat un cardiac de la Releul din Rânca

368

Un bărbat de 47 de ani, cardiac, a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor gorjeni pentru a fi recuperat din Rânca, sâmbătă seara. Acesta a început să se simtă rău în timp de era la locul de muncă, respectiv Releul din staţiune. Patru salvatori montani l-au recuperat şi l-au transportat cu ambulanţa Salvamontului, transportându-l la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti.

Primul week-end cu ninsori serioase în judeţul nostru, în acest an, a dat bătăi de cap salvamontiştilor. Sâmbătă seara, aceştia au fost solicitaţi să intervină la un caz, la Releul din Rânca. Un bărbat în vârstă de 47 de ani, care se ştia cu probleme cardiace, a început să se simtă rău în timp ce se afla la locul de muncă. Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile, omul nu putea să coboare din staţiune pentru a se deplasa la spital, astfel că a fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor. Intervenţia s-a desfăşurat prompt, cu atvparticiparea a patru salvatori montani. S-a ajuns la caz cu un ATV şenilat, cu care a şi fost transportat bărbatul până la ambulanţa Salvamontului. “Un angajat de la Releu a solicitat sprijin pentru a ajunge la spital. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, cu probleme cardiace. Au intervenit patru salvatori montani; s-a urcat cu un ATV, bărbatul fiind preluat ulterior de ambulanţa Salvamont şi transportat la Spitalul Novaci, unde a refuzat internarea, cerând să fie dus la spitalul din Târgu-Cărbuneşti, unde avea medicul său curant”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.
Din fericire, bărbatul a fost transportat la timp la spital, datorită intervenţiei prompte a salvamontiştilor. Evoluţia stării sale de sănătate este pozitivă, de el ocupându-se cardiologul care îi cunoaşte istoricul medical.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here