Salvamontiştii au program special pe perioada sărbătorilor Pascale

238

Angajaţii Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj vor avea un program de lucru special pe perioada sărbătorilor Pascale. Sabin Cornoiu, directorul Salvamont, spune că vor fi suplimentate efectivele personalului care va asigura asistenţa în zona montană.

Având în vedere specificul acestei perioade şi afluxul de turişti care se îndreaptă către zonele montane şi submontane, datorat  faptului că aici se află localizate  importante obiective religioase care sunt, practic, asaltate de turişti în aceste zile, salvatorii montani din Gorj vor suplimenta efectivele personalului care va asigura asistenţa în zonă. „Din experienţa anilor trecuţi, dacă vremea este bună, chiar din ziua de duminică şi până luni binecunoscutele zone de văi sunt luate cu asalt de către cei care doresc să meargă la iarbă verde şi de cei care practică alpinismul, drumeţiile sau mountain-bike, fapt ce impune asigurarea asistenţei de specialitate salvamont în aceste zone. Dacă în Rânca este asigurat un serviciu de permanenţă, în restul arealului montan se vor organiza echipaje mobile de 2-4 salvatori care vor încerca să acopere cât mai mult din zonele de interes pentru turişti”, explică Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Conducerea Salvamont Gorj spune că acţiunea din această perioadă este, nu numai o etapă de verificare a capacităţii de intervenţie şi asigurare a asistenţei, ci şi o primă repetiţie pentru unul dintre primele vârfuri de aflux turistic ce trebuie gestionate foarte bine, minivacanţa de 1 mai.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here