Salvamontiştii „pescuiesc” maşina scufundată în Jiu

155

Scafandrii atestaţi din cadrul Salvamont Gorj vor încerca, în cursul acestei zile, să scoată din Jiu autoturismul care a plonjat în apă, duminică. Reprezentanţii Salvamont din judeţul nostru au mai „pescuit” alte trei maşini în Defileul Jiului.

Un târgujian a rămas fără maşină după ce a plonjat cu ea în Jiu, în cursul zilei de duminică. Pompierii gorjeni nu au scafandri, astfel că s-a cerut sprijinul celor din Craiova, aceştia din urmă nedispunând de echipament special. Aşa s-a ajuns la scafandrii de la Salvamont Gorj. „În cadrul echipei Salvamont Gorj exista 5 scafandri atestaţi, care au dotarea necesară intervenţiei, pregătirea lor fiind necesară pentru intervenţiile în zona lacurilor montane şi în salvările din peşterile subacvatice. Ei vor încerca să scoată autoturismul din Jiu; nu ştim cât este de intrat în nămolul din apă şi dacă, după ce o să legăm noi maşina, utilajul adus acolo de către proprietar poate să o şi scoată afară. Noi trebuie să o găsim sub apă şi să o legăm cu cabluri”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Scafandri cu experienţă
Scafandrii de la Salvamont Gorj nu sunt la prima experienţă de acest gen. Ei au mai participat la scoaterea câtorva maşini care au plonjat în apele Jiului, în zona Defileului. „Am mai participat la scoaterea a trei maşini şi a recuperării victimelor din acestea, în Defileul Jiului”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here