Salvamont România – 52 ani de activitate. O nouă aplicație de mobil pentru turiști

619

Salvamont România a aniversat 52 ani de activitate prin lansarea unei noi versiuni a aplicaţiei de mobil, disponibilă în acest moment pentru terminalele Android. Aceasta cuprinde o rubrică de informaţii cu sfaturi pentru turişti privind diferite activităţi sportive sau de explorare, ghiduri de acţiune pentru situaţii neprevăzute, dar şi datele de contact ale structurilor Salvamont.

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din ţara noastră, a marcat 52 de ani de activitate sub denumirea Salvamont şi 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană. Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an.
Pentru a marca această dată, Salvamont a anunțat o nouă versiune a aplicaţiei sale de mobil, dezvoltată împreună cu partenerul său de tehnologie, Vodafone România.
În cazul unei situaţii de urgenţă, utilizatorii au la dispoziție butonul SOS, prin care transmit un semnal de alarmă unui dispecerat Salvamont din zona în care se află. Pe baza acestui semnal se fac localizarea şi intervenţia. Sistemul este unul automat şi, odată pornit, permite localizarea inclusiv a turiştilor aflaţi în mişcare, traseul parcurs şi poziţia curentă fiind vizibile în dispeceratul de comandă Salvamont.
Prin accesarea rubricii „Întreabă”, utilizatorii pot intra în contact direct cu un reprezentant local pentru a primi răspunsuri legate de condițiile montane, ghidare, starea versanților sau riscul de avalanșă sau practicabilitatea traseelor.
„Salvamont se mândreşte cu peste 100.000 de intervenţii de succes şi peste 250.000 de apeluri preluate doar în ultimii 10 ani, cu un serviciu de dispecerat disponibil 24/7, dar şi cu o versiune nouă, mai intuitivă şi mai uşor de folosit, pusă la dispoziţia iubitorilor de natură şi de trasee montane. Faptul că ne putem baza pe tehnologie pentru localizarea turiştilor aflaţi în situaţii critice, că pot apela din aplicaţie la ajutorul salvamontiştilor şi că se pot informa cu privire la starea în timp real a traseelor pe care vor să le parcurgă contribuie la prevenţia incidentelor, dar şi la mai buna gestionare a intervenţiilor, şi, nu în puţine cazuri, are rol decisiv în salvarea de vieţi. Ne bucurăm să avem un partener precum Vodafone România, alături de care vom continua să dezvoltăm proiecte în beneficiul iubitorilor muntelui”, a declarat Sabin Cornoiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România. Noua versiune a aplicaţiei mobile Salvamont urmează să fie lansată şi pentru iOS.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here