Salvamont Gorj, dotat cu un Border Collie

447

Serviciul de Salvamont Gorj a primit, din partea unui crescător de patrupede din Oradea, un câine rasa Border Collie. Patrupedul are doar câteva luni şi s-a adaptat rapid vieţii de la munte. Noua sa casă este Baza Salvamont Rânca şi deja s-a decis ca tânărul Recco să fie dus la dresaj.

Un medic din Oradea, stăpân al unei femele din rasa Border Collie, a făcut o donaţie valoroasă Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj: un căţel. Micul patruped avea doar câteva luni când a ajuns la salvamontiştii gorjeni. Aceştia l-au botezat Recco, după denumirea unui dispozitiv de căutare în avalanşă. „Pe Recco l-am primit acum trei luni şi tot trei luni avea şi el atunci. Ni l-a donat un doctor din Oradea, care este stăpânul mamei lui Recco şi care a dus-o în Franţa la montă. Este un câine special folosit pentru activităţi de salvare a turiştilor pierduţi în zonele montane şi pentru detectarea urmelor după miros”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Recco merge la dresaj
Momentan, câinele este în faza de acomodare şi se află la baza Salvamont de la Rânca, unde este supravegheat în permanenţă, urmând să treacă prin două etape de dresaj, una la şase luni şi cealaltă la un an. „Noi colaborăm cu un centru de educare canină din Craiova. Încă nu am decis cu cine va face cursuri de dresaj Recco,  dar până la un an el trebuie să fie dus la o şcoală de dresaj”, explică directorul Salvamont Gorj.
Salvamontiştii gorjeni sunt mândri de noul lor coleg, care acum este mai degrabă o mascotă, dar în viitor cu siguranţă le va fi de mare ajutor în acţiunile de căutare în care vor fi angrenaţi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here