Salvamont Gorj, acreditat pentru salvarea din peșteri

649

Serviciul Public Județean Salvamont Gorj a primit recunoașterea Corpului Român de Salvare Speologică, prin acordarea certificatului de acreditare pentru salvarea din mediul subteran speologic și a atestatului privind capacitatea operativă de intervenție a echipei județene Salvaspeo.
Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, spune că acest proces a durat aproape trei ani.
„Acest proces care s-a întins pe parcursul a aproape trei ani și care a necesitat resurse materiale și pregătire profesională riguroasă, reflectă dedicarea și profesionalismul salvamontiștilor gorjeni. Județul Gorj, cu peste 2.000 de peșteri, este acum mai bine pregătit pentru intervenții în caz de urgență.
Această nouă confirmare a capacității de intervenție reprezintă nu doar un pas înainte în dezvoltarea serviciilor de urgență, ci și dovada devotamentului echipei noastre, care și-a extins competențele pentru a fi mereu pregătită să salveze vieți”, a transmis președintele Consiliului Județean Gorj.
Recent, Consiliul Județean Gorj a dotat Serviciul Salvamont cu cea mai performantă ambulanță de teren din România, destinată intervențiilor în zone montane și alte locuri greu accesibile.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here