Salopete vişinii, bocanci, pantofi şi pomi, cadouri electorale în municipiu

251

DSC_0307Cucerirea localităţii Motru este capitală. Din acest motiv, în această localitate campania electorală a şi început, chiar dacă, oficial, nici măcar data alegerilor locale nu se cunoaşte. Liderul PC Gorj, Ilie Petrescu, dar şi reprezentanţii organizaţiei PDL şi cei ai UNPR, din Motru, sunt astfel acuzaţi că au început să ofere cadouri pentru votanţi.

Dorin Hanu, primarul în exerciţiu din Motru, susţine doar că a fost anunţat de promisiunile electorale şi de cadourile pe care le-a împărţit cu generozitate Ilie Petrescu printre cetăţenii localităţii.

Astfel unii dintre localnicii din satele limitrofe municipiului, Leurda, Însurăţei, Roşiuţa şi Ploştina susţin că au primit, la finalul săptămânii trecute, salopete vişinii cu marca SNLO, bocanci utilizaţi de angajaţii carierelor şi pantofi. Cadourile au fost împărţite de nişte tineri, despre care localnicii au declarat că ar fi fost membrii PDL. O parte dau vina pe progresişti, asociind culoarea vişinie cu cea a partidului lui Alexandru Glomnicu, noul director tehnic al SNLO.

Pomi şi chef

Ilie Petrescu a continuat şi el campania electorală în municipiu. Împarte în continuare flori şi calendare cu chipul său şi mai mult le-a promis tuturor celor cărora le-a trecut pragul că le va planta în curte câte un pom fructifer. “A spus că ne plantează el cu mâna lui în bătătură un pom, dar noi să îl votăm”, a declarat un localnic din Roşiuţa. Petrescu a oferit şi o masă la vreo 60 de femei, el având sprijinul financiar al unor afacerişti locali care sunt la cuţite cu Hanu. De altfel Petrescu a continuat negocierile cu PDL-ul la Motru dar, în final, a refuzat să candideze din partea “portocaliilor” nemulţumit de ce i s-a oferit. Petrescu este însă cu un picior în PPDD şi cu altul în PC, deşi propriii lui colegi îi pregătesc debarcarea din organizaţia conservatoare.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here