Salonul Naţional de Pictură “ARTE MICI” şi-a desemnat câştigătorii

365

concurs pictura, MotruCâştigătorii Salonului Naţional de Pictură „ARTE MICI” au fost deja stabiliţi. Luni, 21 martie, juriul concursului s-a reunit şi a deliberat, alegându-se talentaţii şi fericiţii tineri care vor intra în posesia celor 21 de premii. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 25 martie, de Ziua Poliţiei, şi se va susţine în două locaţii, una din Motru şi cealaltă la Târgu-Jiu.

Ce de-a două ediţie a Salonului Naţional de Pictură „ARTE MICI” şi-a desemnat câştigătorii. Patru ore le-a trebuit membrilor juriului să delibereze şi să stabilească cine merită să fie premiat. „Au fost 156 de tineri înscrişi şi peste 500 de lucrări trimise; numai o fetiţă ne-a trimis un portofoliu cu 20 de lucrări, restul având, în medie, câte trei lucrări de fiecare”, a declarat pictorul şi poliţistul Florin Preda Dochinoiu, membru al juriului şi, totodată, realizatorul Salonului Naţional de Pictură „ARTE MICI”. Din juriu au făcut parte persoane importante, preşedinte fiind însuşi primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, alături de care s-au aflat: Arminio Ţuineac (profesor din Drobeta Turnu-Severin), Constantin Bunilă, Romulus Iulian Olariu şi Florin Preda-Dochinoiu.

21 de câştigători ai Salonului de Pictură „ARTE MICI”

Ediţia a doua a Salonului Naţional de Pictură „ARTE MICI” s-a desfăşurat la Motru, la fel ca şi prima. Participanţii au fost din mai multe localităţi şi chiar din alte judeţe. La fel şi câştigătorii au fost din diferite oraşe şi comune.

Marele Premiu i-a revenit unei domnişoare de 11 ani, din Motru, pe nume Diana-Ionela Apetrei. Premiul I, la categoria 3-6 ani a fost câştigat de Eva-Alexandra Munteanu din Târgu-Jiu, la 7-10 ani de Eduard-Andrei Chiţulescu, iar la 11-15 ani de Flaviu Manolescu din comuna Glogova.

Premiul II, la grupa de vârstă 3-6 ani ajunge la Bianca Pantelimon din Motru, la 7-10 ani la Maria-Nicolae Tutunaru din Strehaia (Mehedinţi), iar la 11-15 ani la Ştefan Burghel din Motru.

Premiul III a fost câştigat, la grupa 3-6 ani de Teodora-Elena Ursu şi Ana-Maria Modan, ambele din Târgu-Jiu; la grupa 7-10 ani de Florina-Emilia Spiţă din Motru şi Vasile-Alexandru Voicu din comuna Cătunele; iar la 11-15 ani de două eleve din Motru: Andreea-Valentina Goncea şi Andreea-Mihaela Burtea.

S-au acordat şi premii speciale. Nicolae Alexandru Măgală din Slatina (Olt) a câştigat Premiul Special „Aurel Potcovaru”. Premiul special de originalitate le revine Adelinei Lungulescu şi lui Horia-Florin Drăgoescu din Motru; premiul „Primăvara Picturii” a fost câştigat de Lidia Andrei din Obârşia-Cloşani (judeţul Mehedinţi); premiul „Bunavestire” – Roxana-Maria Doman din Motru; premiul „Fascinaţie de înger” – Leonard Olaru din Cătunele şi premiul „Povestea culorii” – Cătălin-Cosmin Mănescu din Glogova şi Iulia-Maria Enescu din Motru. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, de Ziua Poliţiei Române, în două locaţii. Astfel, la ora 08:00 se va desfăşura premierea Salonului Naţional de Pictură „ARTE MICI” la casa de Cultură a Sindicatelor din Motru, iar la ora 11:00 la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean din Târgu-Jiu. Vom reveni cu amănunte.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here