Salonul de Pictură “Arte Mici” pune la bătaie premii importante

191

IMG_2522Cea de-a treia ediţie a Salonului Naţional de Pictură “Arte Mici” îşi alege câştigătorii pe 25 martie 2012. În acest an, organizatorii pun în joc numeroase şi importante premii. O parte din premii deja au fost stabilite, dar se aşteaptă alăturarea şi a altor sponsori care să ofere tinerilor concurenţi câte un premiu pentru a-i stimula şi le da încredere în talentul lor.

După succesul avut în primele două ediţii, Salonul Naţional de Pictură “Arte Mici” va marca o nouă reuşită şi în acest an. Organizatorii evenimentului îşi doresc o ediţie de anvergură. Tocmai de aceea şi premiile puse în bătaie sunt pe măsură. “Avem, în primul rând, Marele Premiu – oferit de Primăria Municipiului Motru. Urmează trei premii I, câte unul pentru fiecare categorie de vârstă; la fel şi pentru premiul II şi premiul III. Se acordă şi Premiul de Originalitate – oferit de Coralifarm Motru, Premiul „Povestea Culorii” – oferit de Casa de Cultură a Sindicatelor Motru, Premiul „Exploziv în pictură” – oferit de ziarul online Exploziv de Sud Vest; Premiul de Impact – oferit de cotidianul Impact în Gorj, Premiul “Gorjeanul Talentat” – oferit de cotidianul Gorjeanul, Premiul special “Fascinaţie de înger”, Premiul special “Bunavestire”. Aşteptăm, desigur, să ni se alăture şi alte persoane care să devină sponsori ai Salonului de Pictură „Arte Mici” şi să ofere câte un premiu pentru a stimula tinerele talente înscrise în concurs”, a precizat Florin Preda-Dochinoiu, iniţiatorul Salonului Naţional de Pictură “Arte Mici”.

Ceremonia de premiere, pe 25 martie

Pe 25 martie 2012, de Ziua Poliţiei Române, dar şi de Sfânta Sărbătoare Bunavestire, Salonul Naţional de Pictură “Arte Mici” îşi premiază concurenţii ediţiei a treia. Până atunci, toţi cei care doresc să se alăture organizatorilor şi sponsorilor sunt bineveniţi. Salonul Naţional de Pictură „Arte Mici” urmăreşte promovarea şi susţinerea artiştilor cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani, fiind organizat pe trei grupe de vârste: 3-6 ani, 7-10 ani şi 11-15 ani, numai pentru secţiunea PICTURĂ – acuarelă, tempera, guaşe, acrylic, ulei şi tehnică mixtă. Pentru ediţia a III-a a Salonului Naţional de Pictură “Arte Mici”, orice temă şi tehnică este admisă, pentru a putea permite artiştilor să aleagă acel sector al creaţiei care îi reprezintă cel mai bine.

Reguli pentru participanţi

Se recomandă ca fiecare artist să prezinte câte trei lucrări, dimensiune minimă A4, pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor. Pe spatele lucrării trebuie să fie menţionate următoarele date: numele artistului; numărul de telefon şi unitatea de învăţământ; vârsta sau data naşterii; adresa; titlul lucrării; tehnica; dimensiunile şi anul de realizare. Lucrările vor fi expediate direct sau prin poştă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 11 martie 2012 (data poştei) pe următoarea adresă: POLIŢIA MUNICIPIULUI MOTRU, strada Tineretului, nr.2, municipiul Motru, judeţul Gorj, cu menţiunea: PENTRU SALONUL DE PICTURĂ „ARTE MICI”. De reţinut că ediţia din acest an este deschisă artiştilor români din România, diaspora şi Republica Moldova. Pentru artiştii din diaspora şi Republica Moldova, pentru scurtarea timpului de trimitere al lucrărilor, acestea pot fi postate pe pagina de Facebook Arte Mici, iar în cazuri deosebite pot fi trimise pe email: artemici@yahoo.com, urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeaşi adresă. Membrii juriului vor examina, online, lucrările participanţilor şi vor desemna câştigătorii, după ce lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina de Facebook Arte Mici sau pe blogul http://artemici.wordpress.com.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here