Salina Spitalului de Pneumoftiziologie, pregătită de inaugurare

154

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu va avea propria salină. Lucrările au fost finalizate, urmând ca săptămâna viitoare să se facă inaugurarea. De beneficiile acesteia se vor putea bucura atât pacienţii unităţii, cât şi cei din afara ei, achitând o taxă de acces.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu îşi diversifică serviciile. Din acest an, unitatea va avea o salină unică în Sud-Vestul României. „Ea se va numi Salina Tudor Vladimirescu şi va avea două circuite complet separate: una pentru pacienţii internaţi în unitatea noastră şi alta pentru solicitările efectuate prin ambulatoriu de specialitate sau cu bilet de trimitere de la medicul de familie, precum şi direct cu achitarea unei taxe ce va fi stabilită ulterior”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

Acces simultan pentru aproape 100 de persoane
La ora actuală, lucrările de execuţie a salinei au fost finalizate, în perioada următoare fiind programată inaugurarea ei. De beneficiile salinei se vor putea bucura simultan 50 de persoane din exteriorul spitalului şi 40 de pacienţi. Salina artificială se va afla în subordinea Compartimentului de Recuperare Respiratorie. Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, „salina va avea două săli, una pentru pacienţii spitalului şi alta pentru persoanele din afara unităţii; de asemenea vor fi şi două săli de aşteptare, dar şi intrări separate”. Aceasta este cea mai mare salină artificială din Sud-Vestul Românie. Începând de săptămâna viitoare, gorjenii, dar nu numai ei, se vor putea bucura de beneficiile acestei saline.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here