Salina şi SPA-ul lui Condescu, distruse de o conductă spartă

552

Locul de relaxare al lui Marin Condescu şi al consoartei sale, Mădălina Berbecel, din Rânca a fost distrus, în această iarnă, după ce în subsolul Hotelului Mina, din cauza îngheţului, s-a spart o conductă. Tot subsolul clădirii, aparţinând sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia, dar şi administraţiei, a fost inundat, apa ajungând până la plafonul SPA-ului, la cel al salinei artificiale şi distrugând salonul de bronzat la care se relaxa, cu câţiva ani în urmă, fostul lider sindical, dar şi apropiaţii săi. Au fost distruse de apă şi centralele hotelului aflate tot la subsol, dar şi alte obiecte depozitate acolo, spun cabanierii din Rânca. Managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, a fost de altfel, personal, în Rânca, la momentul incidentului, pentru a vedea cu ochii săi dimensiunea dezastrului, cu atât mai mult cu cât compania avea în vedere lămurirea situaţiei spaţiului şi apoi reabilitarea edificiului din staţiunea montană.

Hotel Mina, spaţiul de relaxare al sindicatelor din fostul USMO şi FNME, nu mai este ce era în perioada de glorie a lui Marin Condescu. Spaţiul în cauză a fost abandonat, de către deţinători, şi asta pentru că nu s-a ajuns la un consens cu administraţia în ce priveşte proprietatea. Pentru că relaxarea în Hotel Mina nu a mai fost subvenţionată de CEO, prin clasicele bilete de odihnă şi tratament, finanţarea spaţiului de agrement a fost abandonată. Deţinătorii nu au căutat soluţii pentru a dezvolta turismul în hotel, asta în lipsa administratorului Berbecel şi a lui Condescu, iar clădirea, la scurt timp după anchetarea celor doi, a fost închisă. Personalul nu a rămas însă fără pâine, fiind distribuit de cei doi spre afacerile comune, cherhanaua din Târgu-Jiu şi băcănia. Tot aici s-au dus şi oalele hotelului şi tacâmurile, cei doi nelăsând nimic în urmă ce nu putea fi refolosit în afacerile proprii.

Conducta care a stricat ce a mai rămas
Ce nu au cărat Condescu şi Berbecel la Târgu-Jiu a fost distrus în această iarnă de o conductă spartă de gerul înregistrat în Rânca. Apa a ajuns până la plafonul SPA-ului pe care îl amenajaseră cei doi la subsolul hotelului, apa ajungând până la ferestre, spun martorii incidentului. De altfel, din hotel a ajuns să se scurgă apa până în drum, cu chiu cu vai, aceasta fiind oprită, după ce cabanierii din vecinătatea construcţiei au anunţat la CEO cele întâmplate.
Personal, Ciurel ar fi venit să vadă ce s-a întâmplat cu atât mai mult cu cât s-a luat în calcul şi faptul că incidentul putea fi provocat.

Joaca de-a vânzarea
Anul trecut, pe vremea aceasta, CEO anunţa că vrea să devină proprietarul Hotelului Mina de la Rânca, dacă şi sindicatele îşi vindeau partea lor. Împreună cu CS Pandurii, CE Oltenia deţine acum controlul clădirii, însă şi sindicatele au circa 40% din aceasta. Complexul Oltenia a plătit cinci miliarde de lei pe 37% din Hotel Mina, cumpărând de la Olservmin, pe vremea când firma se afla în insolvenţă. „Cinci miliarde am plătit pe 37%, dar împreună cu 23% care sunt în posesia clubului avem 60%, avem control acolo“, explica, atunci, managerul Laurenţiu Ciurel. Însă 40% din hotel aparţine încă Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) şi Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO).
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here