Salariu redus pentru infirmiera filmată în timp ce încărca varza în mașină

1007

Infirmiera filmată în timp ce încărca varză în portbagajul mașinii parcate lângă spital, în echipament de lucru și cu mănuși de protecție, a fost sancționată de șefii spitalului. În baza raportului de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a decis ca sancțiunea aplicată în cazul infirmierei să fie o reducere de 10% a salariului de bază pe o perioadă de trei luni. Femeia a fost sancționată și de Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Angajata spitalului a fost cercetată disciplinar, comisia de anchetă stabilind că a încălcat mai multe reguli.
„Potrivit comisiei de verificare, în data de 12.11.2022, înainte de terminarea programului de lucru, infirmiera de la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie a părăsit locul de muncă și a ieșit în parcarea spitalului, pe strada Tudor Vladimirescu. Aici s-a întâlnit cu o persoană de la care a achiziționat, contra cost, o cantitate de varză pe care a transferat-o în mașina personală, după care a mers la domiciliu”, anunță reprezentanții spitalului.
Din raportul comisiei de cercetare disciplinară a reieșit că infirmiera își cunoștea programul de lucru, respectiv de la ora 07:00 la ora 19:00, iar „prin faptele sale a încălcat mai multe prevederi ale regulamentului intern: a părăsit locul de muncă înainte de terminarea programului de lucru, fără a anunța medicul de gardă și a desfășurat, în timpul programului de lucru, activități în interes personal, manifestări care au adus atingere prestigiului unităţii”.
Infirmiera nu a semnat procesul verbal de predare a serviciului/turei și a purtat uniforma în afara unității medicale. „Salariaților Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu le este interzis să părăsească unitatea sanitară în echipamentul de protecție sau lucru și au obligația de a purta echipament de protecție/lucru corespunzător în timpul programului”, anunță spitalul.
În baza concluziilor raportului de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis ca sancțiunea aplicată în cazul infirmierei să fie o reducere de 10% a salariului de bază pe o perioadă de trei luni.
Dispoziția de sancționare urmează să fie emisă de către compartimentul juridic.

Amendată de DSP Gorj
Infirmiera a fost amendată de către Direcția de Sănătate Publică Gorj pentru încălcarea normelor sanitare. „Urmare a apariției în presa locală a unui articol referitor la faptul că în data de 12.11.2022, ora 18:50, o angajată a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, secția RMFB, a fost filmată în uniformă de spital, în timp ce încărca varză în portbagajul unui autoturism parcat lângă unitatea sanitară, inspectorii sanitari s-a deplasat la secția RMFB unde au aplicat sancțiune contravențională doamnei infirmiere, în valoare de 2.000 de lei, conform H.G. 857/2011, art. 32, lit.k, privind nerespectarea precauțiunilor universale”, a transmis DSP Gorj.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here