Salariu de lux pentru un asistent personal din Vladimir! 23.000 de lei brut pe lună ca să aibă grijă de o persoană cu handicap

17520

Un contract de muncă cu un salariu exorbitant s-a încheiat în luna iulie de către primarul comunei Vladimir, Ion Ianăși. Mai precis, edilul a semnat un contract de muncă pentru un asistent personal al unei persoane cu handicap din localitate, deși în cuprinsul documentului era scris că salariul femeii va fi de 23.000 de lei brut lunar. Primarul liberal a semnat „ca primarul” iar marți, prin dispoziție a edilului, din sumă s-a mai tăiat un zero.

Primăria Vladimir persistă în a face greșeli drastice privind salarizarea. Pe lângă faptul că șapte angajați ai primăriei, printre care și primarul, sunt obligați de Curtea de Conturi să dea banii înapoi, asta deoarece salariile au fost umflate artificial, prejudiciul fiind de 120.000 de lei, se știe că și un consilier local lua o indemnizație mai mare decât restul aleșilor din Vladimir, lucru reglat după ce situația a fost făcută publică.
De altfel, cam așa stă problema și în acest caz, când un asistent personal al unei persoane cu handicap s-a trezit cu un contract în care scria negru pe alb că primăria îi va plăti 23.000 de lei lunar pentru munca prestată. De altfel, contractul a fost în vigoare din luna iulie până marți. Salariați ai primăriei și viceprimarul Vijulan susțin că banii nu s-ar fi și dat acestei persoane, în cauză fiind o greșeală a secretarului primăriei, Enache Constantin.
Cert este că eroarea s-a depistat recent, iar marți a fost corectată de primar, deși oricând asistentul personal poate pretinde banii înapoi, deoarece suma exorbitantă apare totuși în contract. Dar cine să bage în Comisia de Disciplină primarul și secretarul când ei conduc instituția, ne întrebăm retoric, deoarece știm că greșelile de la Stat se trec cu ușurință cu vederea.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here