Salariile uriaşe ale TESA, tăiate după noua reorganizare! Ciobotărică: “Niciodată nu am să fiu al doilea Ciurel”

436

Laurenţiu Ciobotărică, managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, a anunţat luni că este dispus să facă schimbări majore în companie, care vor debuta însă după data de 15 ianuarie, zi în care sindicatelor CEO li se va prezenta, în sfârşit, situaţia financiară a societăţii. În cadrul acestei situaţii, mai anunţă Ciobotărică, se va prezenta în cifre şi care este economia reală la fondul de salarii din CEO, la finalul lui 2015, directorul anunţând deja, unii lideri sindicali, că sumele rămase sunt aproape infime. Ciobotărică a dat de înţeles şi că sindicaliştii nu trebuie să aibă mari aşteptări la acest capitol, dar şi faptul că majorările se vor da minerilor şi energeticienilor abia după ce va reuşi să închidă “robineţii” CEO, care au alimentat salariile mari ale personalului TESA din companie. Managerul a explicat şi faptul că el niciodată nu va încerca să se transforme în Laurenţiu Ciurel, deciziile sale viitoare urmând să fie total diferite de cele ale predecesorului său.

Ciobotărică a avut o discuţie pe 4 ianuarie, înainte de întâlnirea cu directorii din companie şi cu unul dintre liderii de sindicat din zona Lupoaia, Nicu Bunoaica solicitând o întrevedere cu managerul interimar al CEO, pentru a discuta problema salariaţilor Minprest. Printre altele s-a abordat şi problema economiei la fondul de salarii, doleanţa sindicaliştilor nefiind rezolvată la final de an, aceasta fiind amânată pentru ianuarie 2016. “În discuţia cu domnul manager general acesta mi-a spus că pe 15 ianuarie ne va prezenta situaţia economică a CEO şi economia la fondul de salarii. Mi s-a transmis astfel că o economie există, dar suma în cauză ar fi destul de mică. Tot directorul mi-a spus că va face o nouă reorganizare în CEO şi că va închide robineţii care au alimentat şi încă alimentează salariile uriaşe ale TESA din companie. Dânsul a încercat să spună că doar aşa vor ajunge bani mai mulţi la minerii şi energeticienii care lucrează în producţie. Dânsul a mai spus, foarte răspicat, că el niciodată nu o să fie Ciurel doi, dând de înţeles că nu va adopta măsurile fostului director care nu au fost, în totalitate, în avantajul celor de la munca de jos. Cele ce mi-au fost spuse au fost destul de convingătoare, dar vom vedea dacă se vor şi pune în practică”, a declarat, luni, Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Haiducie pe banii CEO
Din câte a precizat liderul sindical, Ciobotărică ar vrea să taie de la “bogaţi”, adică de la angajaţii cărora Ciurel le-a majorat salariile în mod nejustificat, şi să le dea la săracii companiei, adică la cei mai puţini avantajaţi de măsurile fostei conduceri a societăţii. Dacă va fi pusă în practică, măsura populistă va putea creşte popularitatea lui Ciobotărică în CEO şi posibil îi va permanentiza rămânerea la cârma companiei.
Până atunci, managerul trebuie să dea totuşi ceva angajaţilor din economia la fondul de salarii, dar şi să reuşească să bifeze vânzări de energie record, asta pentru a demonstra că etalon la acest capitol nu a fost doar Ciurel, cum acesta singur s-a lăudat.

Schimbări treptate
Strateg însă, Ciobotărică a făcut unele schimbări la nivelul TESA CEO, aducându-şi alături oamenii care fac parte din actualul PNL şi dându-i la o parte, parţial, pe cei foarte apropiaţi PSD.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Eu sunt primul care solicit taierea salariului care este foarte mare dat dat Ciurel si ca mine mai sunt toti Directorii si sefi de serviciu, birouri etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here