Salariile nesimţite şi statul degeaba, în minus la Spitalul Judeţean

185

spitalul-judeteanBugetarii din Spitalul Judeţean Gorj duc dorul salariilor cu patru zerouri cu care se mândrea până nu demult unitatea medicală. Acum salariile “nesimţite” nu se mai acordă, regula intrând în vigoare deja de anul trecut, inclusiv managerul unităţii medicale, Vasile Stănculete având un venit lunar cu peste 2000 de lei mai mic decât antecesorul său Gheorghe Neaţă. Venitul net lunar a scăzut şi la şefii de la Serviciul de Medicină Legală care aveau salarii care se apropiau de 13.000 de lei lunar, şi la alţi bugetari ai spitalului care huzureau pe banii statului.

 

Gheorghe Neaţă, fostul manager al Spitalului Judeţean Gorj, încasa lunar aproape 100 de milioane de lei vechi. Cel care l-a urmat acum la cârma unităţii medicale, Vasile Stănculete, a primit un salariu net în luna ianuarie 2012 de 72 de milioane de lei vechi, cu o reducere de peste 20 de milioane de lei faţă de fostul director al spitalului. Nimeni nu a îndrăznit însă să plângă salariile mari, iar acum se caută soluţii pentru majorarea veniturilor unităţii medicale. Să nu uităm că veniturile spitalului stabilesc şi salariul managerului său. Consiliul Judeţean Gorj achită salariile în funcţie de aceste venituri.

Doctoriţa Beldean, salariu diminuat considerabil

700În 2010, Elena Beldean, şefa Secţiei de Medicină Legală din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu avea un venit net declarat de 13.246 de lei. Acum Beldean are cu peste 4000 de lei mai puţin, salariul scăzându-i la 8700 de lei net, în ianuarie 2012. Şi colegii acesteia de la Medicină Legală încasează mai puţin, decât în 2010 cam cu vreo 2000 de lei. Un medic de aici ia astfel chiar mai mult decât salariul managerului Spitalului Judeţean.

Şefii de secţii, tăiaţi la bani

Reducerea salariilor “nesimţite” a afectat şi şefii de secţii care încasau câte 5000 de lei lunar, iar acum iau puţin peste 4000 de lei. Cu adevărat afectaţi au fost însă asistenţii din spital, infirmierele şi îngrijitoarele. O infirmieră de la Secţia ATI, a încasat astfel 706 lei în ianuarie 2012, mai puţin decât o îngrijitoare de la altă secţie.

A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here