Salariile, încasate luni la UATAA Motru! Instalația, repusă în funcțiune

1609

Uzina din Motru a aprobat, prin semnătura directorului tehnic, contabilului șef, liderului de sindicat și cu viza primarului, acordarea avansurilor angajaților UATAA pe luna decembrie. Acest lucru putea fi realizat încă din 24-25 decembrie dar nu s-a dorit asta de către fosta conducere, care a lansat zvonuri că aprobarea chenzinelor este de dosar penal, că banii nu se pot achita și că salariații, 130 la număr, au stat aproape nouă zile fără bani.

Banii nu s-au mai acordat pe card ieri, ci direct în mana angajaților. Tot ieri, primarul a reușit să coordoneze punerea în funcțiune a centralei uzinei, gripate încă din 30 decembrie.
Alături de primar, pe lângă muncitorii uzinei, au fost prezenți și lucrători din cadrul CEO, care au sprijinit montarea de echipamente pentru a fi posibilă pornirea centralei.
De altfel, Morega a plătit din propriul buzunar taxa către firma prin care UATAA vindea energie electrică, încă din data de 31 decembrie, până la ora 12.00, tocmai pentru ca această societate să nu piardă cel puțin 30 miliarde de lei vechi pe lună, din vânzarea de energie electrică și bonificații.
Acest lucru îl puteau face toți binevoitorii din CL, ori alți directori, care au interes direct cu aceasta societate, având angajate aici rude și alți apropiați, dar nu i-a interesat. Ei au dorit doar să pună presiune publică și să discrediteze primarul și instituția în sine, cred chiar salariații uzinei.
Chiar UATAA putea face această plată, de 15.700 de lei, având disponibili bani în casieria unității, dar fosta conducere a căutat să împrăștie zvonuri că operațiunea nu e legală, fără să se gândească la pierderile majore și prejudiciile aduse societății. De altfel, fostul administrator special nu mai avea nicio calitate la această societate, întreaga responsabilitate revenindu-i directorului tehnic, contabilului șef, și nicidecum fostul administrator Drăghici care, în toată această perioadă de criză, s-a comportat ca un șef.
A.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here