Salarii plafonate la Turceni, Rovinari şi SNLO

149

Picture 203Guvernul a aprobat şi pentru acest an un memorandum prin care directorii şi membrii din Consiliile de Administraţie ale societăţilor de stat vor primi în continuare indemnizaţii reduse. Astfel, reprezentanţii statului în Consiliile de Administraţie vor avea o indemnizaţie egala cu 1% din indemnizaţia directorilor generali, care, de asemenea, este limitată la nivelul salariului unui secretar de stat, adică 4.800 lei.

Astfel, “generalii” de la Complexul Turceni, Complexul Rovinari şi SNLO rămân şi anul acesta cu aceleaşi salarii micşorate.

Guvernul nu poate emite ordonanţe de urgenţă pe perioada vacanţei parlamentare, fapt pentru care aceste măsuri au fost prelungite printr-un memorandum. După experienţa anului trecut, imediat cum va fi posibil, Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă. Anul trecut, Guvernul a aprobat un astfel de memorandum pe 5 ianuarie. Pe 28 ianuarie, Guvernul a aprobat o ordonanţă prin care indemnizaţiile directorilor din companiile şi regiile naţionale de la nivel central şi local au fost plafonate în 2011 la nivelul celor din 2010, a anunţat premierul Emil Boc. În 2010, Guvernul a decis printr-un act normativ ca toţi directorii companiilor de stat să fie plătiţi la nivelul unui secretar de stat pe tot parcursul anului 2010. De asemenea, reprezentanţii statului în Consiliile de administraţie ale societăţilor cu capital parţial sau majoritar de stat au avut, pe parcursul întregului an, o indemnizaţie egală cu 1% din indemnizaţia directorilor sau preşedinţilor consiliilor de administraţie.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here