„În calitate de parlamentar, am susținut alături de colegii mei deputați proiectul de lege pentru eliminarea inechității salariale, apărute acum doi ani, în cazul fiziokinetoterapeutilor, kinetoterapeutilor și profesorilor CFM. In urmă cu doi ani, atunci când salariile din sistemul sanitar au crescut considerabil, aceștia au fost uitați și nu au beneficiat de majorări salariale, iar acum reprezintă personalul cu studii superioare cu cel mai scăzut nivel de salarizare din sistemul de sănătate. Printr-o scrisoare deschisă adresată nouă, parlamentarilor, Colegiul Fizioterapeuților din România atrăgea atenția asupra acestor inechități salariale, motivând riscul la care este supusă și această categorie profesională, în contextul pandemiei!
<<În acest moment de maximă dificultate, fizioterapeuții își desfășoară activitatea în condiții de risc alături de medici și asistenți medicali din unitățile spitalicești, aceștia având un rol esențial în asigurarea stării de sănătate, inclusiv a pacientului cu disfuncții respiratorii, acționând deja alături de celelalte cadre medicale, de la activitatea de triaj până la fizioterapie respiratorie desfășurată în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă>>”, a anunțat senatorul gorjean Florin Cârciumaru.
Dar s a mai comis o nedreptate. Kinetoterapeutii din asistenta sociala au fost uitati. Sunt cei care lucreaza in centrele rezidentiale.. Conform prevederilor Ordonantei 8… 14 zile non stop,departe de familie.. Asistentul medical, medicul, psihologul are aceiasi omincadrare indiferent ca lucreaza la spital sau in asistenta sociala…. Deci e o discriminare in cazul kinetoterapeutului. DOMNILOR PARLAMENTARI FACETI DREPTATE!!