Salarii de zeci de miliarde pentru funcționarii Primăriei Țicleni, dar comunitatea, lăsată fără brad!

838

Orașul Țicleni este singurul din județul Gorj, probabil și din țară, care nu a achiziționat un brad de sărbătorile de iarnă pentru comunitatea care numără 4800 de suflete. Șocant este că, în fața Primăriei Țicleni a fost instalat un brad artificial, la sfârșitul lunii noiembrie, dar acesta a dispărut a doua zi, fără explicații din partea autorităților locale. Localnicii sunt siderați de situație și de faptul că din banii publici, angajații primăriei sunt foarte bine remunerați, dar aceștia nu au fost în stare nici măcar să facă o chetă pentru a achiziționa un brad pentru localitate. De altfel, în Primăria Țicleni cu 75 de salariați, cea mai mare leafă este de 10.450 de lei, iar cea mai mică, de 3200 de lei.

•Elevi discriminați la cadouri
•Bani de băutură sunt, dar nu și de brad
•Salarii uriașe, interes minim
•Zăpadă pe străzi, funcționarii publici, la căldură

Autoritățile locale din Țicleni au alocat 10.000 de lei pentru Crăciun, bani utilizați exclusiv pentru pachetele acordate copiilor din localitate, cu vârsta de până la 14 ani. Pentru elevii de liceu, nu s-a găsit o soluție în acest sens, liceenii fiind tăiați de la plasele cu dulciuri din bani publici. Primarul localității Radu Constantin a găsit în schimb bani în bugetul localității să achiziționeze sticle de șampanie în valoare de 2500 de lei și artificii de 8500 de lei, pentru noaptea dintre ani. Mai mult, într-o nepăsare totală, comunitatea a fost vitregită de un brad de Crăciun, orașul fiind unicul din Gorj care nu a fost în stare să instaleze un astfel de arbore în fața primăriei ori în centrul orașului. Asta, deși pentru alcool s-a găsit rapid o soluție.

Bradul “furat”!
De altfel, primăria a găsit cumva un brad pe care l-a pus în fața sediului, dar copacul artificial a stat doar o noapte proțăpit la ușa instituției publice, ca a doua zi să dispară subit. Autoritățile locale nu s-au mai dat peste cap să rezolve problema, asta deși din salariile babane pe care le încasează funcționarii UAT-ului ar fi putut fi cumpărat un brad, măcar din donațiile personale ale funcționarilor publici, dacă nu altfel. Conform documentelor făcute publice de consilierul PNL, Constantin Brănescu, salariații Primăriei Țicleni încasează, de altfel, lunar, chenzine uriașe. Mai exact, edilul Radu Constantin ia un salariu brut de 10.450 de lei, viceprimarul Băran Pompiliu unul de 8550 de lei, secretarul primăriei de 8328 de lei ca și contabilul-șef, în timp ce juristul ia un brut de 6968 ca și auditorul instituției publice. De asemenea, la Țicleni, un inspector gradul 5 obține lunar 7347 de lei brut, un inspector asistent 6008 lei, un referent superior 5273 de lei, iar, atenție, șoferul 3766 de lei. Cireașa de pe tort este salariul unui muncitor calificat gradul 4, care obține un venit lunar din bani publici de 4158 de lei brut, mai mare ca 90% dintre inginerii din CE Oltenia, care obțin lunar un net de 2700-3000 de lei. Să nu mai punem la socoteală că inginerii minieri respectivi au vechime în muncă de peste 20 de ani, dar îi bate la salariu femeia de serviciu din primăria condusă de Radu Constantin.

Salarii maxime pentru o nepăsare maximă!
De altfel, comunitatea din Țicleni pare că nu merită un brad, deși din impozitele și taxele plătite de localnici sunt achitați anual peste 3,7 milioane de lei(37 miliarde de lei vechi), care ajung numai în salariile funcționarilor publici din primăria lor. Din păcate, localnicii cunosc prea puțin faptul că, funcționarii din Țicleni au salariile maxime permise de lege, salarii care vor mai crește din ianuarie, o dată cu minimul pe economie, și care ar fi trebuit să atingă pragul de sus abia în anul 2021. Edilul PSD, Radu Constantin, a decis însă să fie larg de mână pentru a-și asigura un nou mandat, și a permis să crească salariile pe maxim, încă din 2017.

La capitolul deszăpezire, autoritățile din Țicleni nu au trecut, la început de iarnă, examenul, localnicii reclamând pe rețelele de socializare, în ultimele zile, că orașul și satele aparținătoare sunt îngropate în nămeți. Instituția a avut o buldocupă și un tractor cu care nu a fost în stare să curețe nici măcar străzile laterale arterei Petroliștilor, care a fost curățată însă de firma Ydail. Duminică, enoriașii din Țicleni nu au putut ajunge cu mașinile nici la biserici, deoarece străzile spre lăcașurile de cult erau acoperite de zăpadă.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here