Salarii de ordinul zecilor de mii, la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu

205

SPITAL 1Veniturile nete ale angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au înregistrat o mică scădere faţă de jumătatea anului trecut, când cel mai mare salariu era de peste 100 de milioane de lei vechi. Aceştia şi-au făcut publice salariile nete din luna ianuarie a acestui an, iar veniturile nu sunt totuşi de neglijat, cele mai mari ajungând chiar şi la 9.000 de lei.

Salariile celor 1.139 de angajaţi ai Spitalului Judeţean nu sunt de criză pentru vremurile în care trăim. Şi, spre surprinderea unora, nu managerul unităţii este salariatul cu cele mai mari venituri, suma cu multe zerouri pe fluturaş fiind la Serviciul de Medicină Legală şi la Serviciul de Anatomie Patologică. Astfel Gheorghe Neaţă, managerul spitalului a câştigat în ianuarie 8.559 lei, în timp ce Dorin Vîrjan, director financiar-contabil a luat 4.719 lei, iar lui Constantin Pălivan, director medical al unităţii spitaliceşti i-au ajuns în buzunare suma de 4.892 lei.

Numărătoare până la 8.000

Aşa sunt veniturile lunare ale şefilor de la Serviciul de Medicină Legală. Medicul primar-şef de aici a câştigat în ianuarie un salariu de 8.713 lei, în timp ce alţi doi medici primari au luat câte 7.414 lei, respectiv 7.043 lei, iar medicul specialist 5.695 de lei.

Salarii mari sunt şi la Serviciul de Anatomie Patologică, unde medicul primar şef de secţie câştigă lunar peste 8.100 de lei, fiind urmat de un alt medic primar care ia puţin peste 6.600 de lei. La acest serviciu, un autopsier ia 2.712 lei.

Asistenţa dumnezeiască, neuitată

Nu mult prea temători pentru soarta posturilor sale de conducere sunt medicii de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. Motivul este acela că „asistenţa dumnezeiască” nu a fost uitată. Acestea fiind zise, un venit de 1.747 de lei îl are un preot de gradul I, iar un preot cu statut definitiv câştigă 1.239 de lei.

Nici laboratorul de radiologie-imagistică nu a fost uitat, mai ales la sfârşit de lună când remuneraţie este aşteptată. Astfel, medicul primar şef de secţie câştigă 4.615 de lei, iar la restul medicilor primari le intră în portofele între 3.476 şi 4.063 de lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here