Salariatul SGA Gorj, mort după vaccinare ca reacție a Astra Zeneca-lotul cu probleme

10450

Bărbatul din Gorj, care a murit pe 1 martie, a doua zi după vaccinare, a fost vaccinat cu Astra Zeneca din lotul ABV2856 retras joi seara în România, a confirmat directorul DSP Gorj, Narcis Stoian. Medicii legişti nu au stabilit însă o legătură între administrarea serului şi cauza morţii, lucru menţionat şi de medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul strategiei de vaccinare.

Gheorghiţă a declarat, la Aleph News, că bărbatul vaccinat nu era în evidenţă cu boli cronice, dar a reieşit ca avea antecedente de infarct miocardic. „Nu există nicio legătură (între vaccinare de cauza morţii-n.r). A fost comunicat la acel moment tot ceea ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Este o persoană care nu era în evidenţă cu boli cronice, dar a reiesit ca avea antecedente de infarct miocardic, iar tot ceea ce s-a întâmplat si a condus la instalarea decesului a fost un alt episod de infarct miocardic, extins, care a fost fatal. Mortalitatea unei boli cardiovasculare e pe primul loc în România. Nu există niciun indiciu care să ateste vreo legatură de cauzalitate între vaccinare si aparitia evenimentelor trombotice. Numărul evenimentul trombotice este chiar mai redus decât în rândul persoanelor care nu se vaccinează”, a mai afirmat Gheorghiţă. În Gorj, 1080 de persoane au primit ser din acel lot.

„Noi, ieri, am fost informaţi, printr-o instrucţiune, să retragem vaccinurile din acest lot, care mai sunt în stocurile centrelor de vaccinare. Mai erau 417 din 1500. Au fost în patru centre de vaccinare din judeţ. S-au administrat 1083. Noi nu ştiam de acest lot că are probleme. Se va aduce vaccin din alt lot. La Astra Zeneca n-am mai avut raportat nicio reacţie adversă.(…) Medicii care i-au făcut necropsia au zis că a făcut un infarct miocardic. Avea inima mărită.”, a declarat pentru Aleph News, directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here