Salariatul Constantin Popescu o dă grav cu paza-n baltă!

1418

În timp ce Safety Security din Caracal era amendată cu 200.000 de lei de către ITM Gorj, șeful serviciului de pază din Complexul Energetic Oltenia, Constantin Popescu, făcea declarații incendiare către presa centrală. Mai exact, Popescu a explicat, benevol, pentru cotidianul.ro, că la CEO se fură de ani de zile, paza fiind ineficientă, compania plătind însă sume exorbitante pentru un serviciu care este la nivelul anilor 1980. Popescu s-a lăudat, însă, în acest context, cu faptul că el ar fi conceput, personal, un proiect de pază care privește o pază fizică redusă a obiectivelor societății și multe camere de luat vederi, dar proiectul său ar fi fost ignorat.

Angajatul cu funcție la CE Oltenia susține prin cele declarate cotidianul.ro cele relatate de Gorjeanul în ultimele luni, cu mențiunea că acuză însă membrii Directoratului că nu iau măsuri relevante pentru o pază eficientă. “La CEO se comit mereu furturi. Sunt furturi dovedite, în care, doar în ultimele luni, sunt implicaţi salariaţi CEO, maiştri, ceferişti, şi nu plăteşte nimeni, nu răspunde nimeni! Au fost depistate, raportate organelor de poliţie, însă au rămas aşa, în cercetări. Şi se fură de ani de zile, deşi CEO plăteşte sume uriaşe pentru pază! Serviciul de pază de la CEO nu are nici o legătură cu realităţile anului 2018, fiind la nivelul anilor 1980. În sistemul de pază nu s-a făcut în aceşti ani nici o investiţie pentru eficienţă. Doar se consumă bani aiurea, pe un număr supradimensionat de posturi şi pentru obiective în care nici nu se justifică paza fizică! Eu am întocmit un proiect nou, cu pază fizică mult mai puţină, dar şi cu camere de supraveghere. Acestea din urmă nu dorm, nu se îmbată, nu obosesc şi au eficienţă maximă”, a declarat Popescu pentru cotidianul.ro.

Popescu vede vinovați de la minister în jos
“Tind să cred că suma de 4 milioane euro plătită anual pentru pază este o miză în sine pentru conducere, din moment ce Directoratul CEO păstrează sistemul actual de pază! Mai ales că doar cu o parte din sumă s-ar putea achiziţiona echipament modern de pază, care să fie şi mai eficient şi mai puţin costisitor. Calculele făcute de mine arată că s-ar face anual o economie de 3 milioane euro, bani care s-ar putea duce în salarii sau în echipament de producţie! Mie îmi vine greu să cred că directorii sunt complici cu firmele care încasează banii de pază, deşi ar putea exista şi o astfel de variantă, căci nu înţeleg de ce nu se face un contract-cadru, pe o perioadă de câţiva ani, ci se preferă aceste contracte de 3-4 luni, cu firme care se schimbă după câteva luni, preluând unele de la altele aceiaşi agenţi de pază, după o metodă deja consacrată: unii îi bagă în şomaj, iar cei care preiau contractul îi angajează ca şomeri! Metoda aceasta se practică pentru că statul român oferă ajutoare de şomaj de 900 de lei, firma de pază plătind doar diferenţa de salariu!”, a completat șeful pazei. Cert este că presa locală a relatat din mai și până în prezent zeci de furturi care au avut loc la societatea de stat, vinovații fiind însă în libertate. “Am şi eu informaţii despre felul în care se fură din companie, dar ce pot să fac? Să stau eu singur în post, dacă sunt aceiaşi oameni şi aceleaşi firme se perindă la contracte? Eu sunt pe post doar de un an, dar ştiu că şi predecesorii mei au încercat să schimbe ceva şi nu au reuşit. De multe ori, furturile se fac fără să ştie paza! Se fac cu acte! Sincer vă spun: îi consider vinovaţi pe toţi, de la minister în jos! Pentru că şi organele de control din minister ar trebui să vadă ce se întâmplă la CEO cu atâţia bani risipiţi pe o pază care nu este pază, căci este vorba despre o companie a statului!”, a menționat, apoi, Popescu.

Pază cu jandarmi!
Salariatul CEO s-a mai arătat de părere că doar o pază cu jandarmi ar fi eficientă pentru combaterea furturilor. “Ar trebui să am paza asigurată cu jandarmi. Însemna eficienţă. Însemna ca astăzi CEO să fie „fruntea“. Dacă lista obiectivelor strategice pe care era şi CEO ar fi rămas în picioare, astăzi am fi avut alt sistem de pază, mai ieftin şi mai eficient. Nu s-a dorit însă acest lucru de către toate conducerile succesive ale CEO. Eu cred că CEO ar trebui să fie inclusă pe lista obiectivelor strategice. Vreţi să vă spun o părere sinceră? Eu cred că şi Consiliul de Supraveghere şi Directoratul au toată vina, împărţită în mod egal! Ei nu au văzut până acum că acest sistem nu funcţionează? Sunt handicapaţi, sunt nebuni, sunt legaţi la ochi? Nu cred că această companie este condusă de handicapaţi. Sau poate e? Eu pot să mă duc să-i spun ministrului tot ce se întîmplă la CEO, căci, indiferent cine va fi ministru, nu poate să ştie tot. Dar dacă nimeni nu-i spune, uitaţi ce se întâmplă astăzi. Ştiţi ce mă doare pe mine la factorul politic, oricare ar fi el? Îmi vine să le spun politicienilor: „Bă, tu nu eşti în stare să-ţi găseşti cinci oameni care să fie specialişti şi să conducă această companie?“, s-a mai întrebat retoric Constantin Popescu.

Codiță și-a băgat codița
Pe final acesta a recunoscut că Safety Security, firma de pază de la Olt, este condusă de interlopul Codiță, așa cum a relatat Gorjeanul încă de la începutul lunii mai. “Nu l-am cunoscut înainte. Îl cunosc acum, că este cu firma de pază SC Safety Security SRL şi am tot citit prin presă că-i zice „Codiţă“! A venit aici şi este în contract, a venit cu trei-patru oameni din conducerea firmei, pe care nu ştiu cum îi cheamă”, a conchis șeful pazei CEO, același care la începutul contractului cu firma din Olt s-a declarat sătul de ,,mizeria care se întâmplă”. Contractul Safety Security, firma de pază triplu amendată de poliție și ITM Gorj, se încheie la finalul acestei luni. Rămâne de văzut ce soluție va găsi CEO pentru a rezolva problemele de pază, enunțate public de către salariatul cu funcție, Constantin Popescu.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here