Salariații vor avea trei zile libere

3971

Românii vor avea parte de o nouă minivacanță de trei zile în luna august cu ocazia serbătoarei Adormirii Maicii Domnului, zi liberă conform Codului Muncii. În cazul în care sunt nevoiți să muncească, salariații trebuie să beneficieze de compensații.

Potrivit Codului Muncii, românii vor beneficia de o minivacanță în luna august, mai exact luni, 15 august, cu ocazia sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului. Astfel ne putem bucura de trei zile libere în perioada 13-15 august.

Zile libere rămase în 2022

În acest an, angajații mai beneficiază de zilei libere pe 30 noiembrie (miercuri), cu ocazia Sfântului Andrei, 1 decembrie (joi) de Ziua Naţională a României și de Crăciun pe 25 decembrie şi 26 decembrie (duminică şi luni).

Salariații care vor fi nevoiți să muncească în aceste zile de sărbătoare trebuie să fie compensați de angajatori. Legislația prevede că angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că aceasta nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

În cazul în care nu sunt respectate aceste prevederi ale legii, angajatorii riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Sursa, capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here