Salariații UMC Husnicioara vor să picheteze CEO și Divizia Minieră

438

Cei aproximativ 600 de salariaţi ai Unităţii de carieră Husnicioara sunt decişi să declanşeze din 1 august un protest de stradă, a anunțat liderul acestora, Paul Constantinescu. Acţiunea respectivă este cauzată de nemulţumirea minerilor aflaţi de trei luni în şomaj tehnic şi că la alte exploatări de cărbune se lucrează şapte zile pe săptămână, în timp ce la Husnicioara activitatea de extracţie a lignitului continuă să fie sistată.
cariera“Nu mai putem tolera această situaţie. La 1 august expiră perioada de şomaj tehnic. De mai bine de patru luni sunt în şomaj tehnic. Nimeni din CE Oltenia nu ne spune nimic”, a precizat Constantinescu. În context, el a arătat că are obligaţia faţă de sindicalişti să ia atitudine şi să prezinte celor în drept doleanţele minerilor.
“Decât să stăm acasă cu 75% din salariu, mai bine venim la lucru să scoatem cărbune şi să ne primim drepturile legale în întregime”, a spus Constantinescu. Liderul sindicaliştilor mineri a arătat că închiderea Termocentralei Romag-Termo a RAAN nu trebuie să afecteze şi producţia de cărbune, conducerea CE Oltenia trebuind să identifice alţi clienţi pentru livrarea de cărbune. “De aceea, am luat hotărârea să pichetăm sediile CE Oltenia şi al Diviziei Minere până la soluţionarea revendicărilor”, a mai adăugat Constantinescu care vrea și o întâlnire cu prefectul de Gorj pentru a discuta despre doleanțele minerilor din CEO.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here