Salariaţii DJST Gorj au protestat împotriva salarizării jenante!

260

Ieri dimineaţă, salariaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Gorj au declanşat un protest spontan în faţa instituţiei, ei întrerupând activitatea vreme de câteva ore.

Aceştia sunt nemulţumiţi de salariile mici din cadrul Direcţiei, mulţi dintre angajaţi fiind încadraţi cu salariul minim pe economie. “În cadrul DJST Gorj suntem 14 salariaţi cu mine cu tot. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile care sunt extraordinar de mici. De exemplu, eu ca director încasez 2.600 de lei, dar majoritatea angajaţilor au salariul minim pe economie. Oamenii au familii, copii. S-au purtat discuţii chiar cu domnul ministru, care ne-a dat dreptate că sunt salariile mici, dar nici de această dată nu avem noroc să ne reglăm cu legea salarizării unice. Dintre toate instituţiile publice cred că noi avem cele mai mici salarii. Chiar e de înţeles protestul lor. Noi nu avem celulă sindicală; angajaţii sunt afiliaţi la Sindicatul Naţional Sport şi Tineret”, a declarat Horaţiu Gorun, directorul DJST Gorj.
Protestul angajaţilor DJST Gorj a durat până la orele 13.00, sincronizându-se cu pichetarea de ieri, timp de câteva ore, a Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST) care şi-au strigat nemulţumirile şi revendicările pichetând Ministerul Tineretului şi Sportului. Revendicările vizează eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sport şi tineret.
“Sindicatul Naţional Sport şi Tineret atrage atenţia că situaţia salarizării în domeniul nostru de activitate este critică, iar nemulţumirile membrilor, aşa cum au fost transmise din toate judeţele ţării, au ajuns la un nivel maxim. Lipsa unor măsuri imediate va duce la declanşarea altor conflicte şi la escaladarea tensiunilor, care pot fi urmate de manifestări spontane de protest şi boicotarea competiţiilor sportive, ajungându-se până la blocarea totală a activităţii din Sport şi Tineret. Soluţionarea revendicărilor este prioritară pentru organizaţie, sens în care SNST îi asigură pe membrii săi că programul protestelor va continua până la obţinerea rezultatelor scontate”, se arată într-un comunicat emis de SNST.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here