Salariații din Primăria Motru renunță la sporul pentru condiții vătămătoare pentru ca instituția să nu recurgă la disponibilizări!

69

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a purtat o discuție cu șefii de servicii din instituția publică legat de creșterea salariului minim pe economie, aplicat de la 1 ianuarie, și la acordarea banilor pentru masa angajaților tot din acest an. Discuțiile au privit și posibilități de reduceri de personal, deoarece UAT-ul nu poate suporta aceste noi creșteri salariale fără efecte adverse. Sindicatul reprezentativ din unitate a decis însă să vină în ajutorul conducerii primăriei prin încheierea unui protocol prin care salariații să renunțe de bună voie la sporul de condiții vătămătoare, de 5%, pentru a fi astfel salvate toate locurile de muncă din unitate. Protocolul se va încheia, astăzi.

Liderul Sindicatului Liber al Funcționarilor din Primăria Motru, Pavel Tutunaru, a anunțat, ieri, că organizația pe care o conduce poartă discuții cu primarul municipiului în vederea aplicării noilor creșteri salariale în instituția publică fără efecte adverse în rândul angajaților. Mai exact, pentru a fi salvate toate locurile de muncă din primărie, sindicatul este de acord să renunțe la sporul de 5% primit de curând, adică la sporul de condiții vătămătoare, pentru ca primăria să poată crește minimul pe economie și să plătească și banii de masă pentru angajați.“Am avut o discuție cu domnul primar la care au participat șefii de servicii din primărie și am decis că ar fi mai bine, decât să se dea oameni afară, să renunțăm de bunăvoie la sporul de 5%. Majorările din acest an vor fi aplicate astfel fără efecte asupra primăriei”, a declarat Pavel Tutunaru. Nu toți șefii de servicii, prezenți la ședința de miercuri, au văzut cu ochi buni renunțarea la acest spor, deoarece pierd la salariu. O parte nu au comentat, unii s-au opus vehement, iar șeful contabil a venit cu propunerea disponibilizărilor, nevăzând vreo altă variantă salvatoare.

Înainte angajații au beneficiat de 10% spor de condiții vătămătoare
Angajații Primăriei Motru primesc, începând cu data de 1 august, spor de condiții vătămătoare în cuantum de 5%. Totul, prin dispoziție a primarului Gigel Jianu, care a făcut acest demers, urmare a unei înțelegeri cu sindicatul din instituția publică. Noile creșteri salariale au impus un efort bugetar lunar de 30.000 de lei. Tutunaru spune că urmare a anulării sporului, angajații primăriei vor pierde cel puțin 200 de lei la salariu, sume care vor fi acoperite cu banii de masă și minimul pe economie majorat.
A.STOICA

3 COMENTARII

  1. La un calcul simplu rezulta un salariu mediu net de 4000 lei iar un salariu mediu brut de aprox. 7500 lei. de drag sa fii angajatul primariei, in conditiile in care din 2016 incoace na-ti facut mai nimic. Targul de la Plostina si niste plombari de alei pe la Bomboana SRL. In anii astia noi am platit taxe si impozite numai pentru adeverintele eliberate de ei. Cam scumpe. Cum se numeste o suma pe care o platesti si nu primesti in schimb nimic? taxa de protectie. Am ajuns sa platim taxa de protectie la stat sa-si plateasca el clientela politica.

    • Intai, ca stai prost cu aritmetica, doi ca la fel de prost sau chiar mai rau cu scrisul in limba romana! Daca leg cele doua “calitati” iese la iveala Rosca Nelu, sindicalist istet foc in a prosti masele, experimentat in taxe de protectie si aruncat bani la jocuri de noroc! Iar despre clientela politica, n-ar trebui sa vorbesti Roscovane decat daca spui motrenilor cati bani ai pus la ciorap pana acum pentru a plati catre PSD un loc pe listele candidatilor in alegerile parlamentare urmatoare! Nu din banii tai, ci din ai lor, doar nu geaba platesc ei cotizatie de sindicat! Si nu geaba stai tu in genunchi in fata conducerii!

  2. Ageamiul ăla de lider de sindicat de la Rosiuta știe aritmetică, dar când e vorba de propriul buzunar. Când e vorba despre oamenii din carieră, arunci nu sunt bani! Și de unde nu e nici Dzeu nu cere, nu? Săracii oameni păcăliți de un măscărici bețiv, prost, fudul, mincinos notoriu, hoț. Dar își merită soarta, doar ei l-au ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here