Salariații CEO, dezarmați! Nu au primit nici până acum, ,,negru pe alb”, că sunt încadrați în condiții speciale de muncă

4258

* Protestele vor fi reluate în data de 11 ianuarie 2022

Toți salariații care lucrează în producție sunt încadrați din luna august a anului trecut, cel puțin teoretic, în condiții speciale de muncă, în conformitate cu Legea 197/2021.

Orice modificare adusă Contractului Colectiv de Muncă trebuie adusă spre știința fiecărui angajat, prin acte adiționale individuale. Numai că, administrația CEO a tergiversat, fără nicio justificare, transmiterea actelor adiționale individuale în teritoriu, iar acest fapt ridică multe semne de întrebare în rândul angajaților companiei. ,,Este de neînțeles de ce administrația CEO a amânat, cu luni de zile, trimiterea actelor adiționale individuale în teritoriu pentru a fi semnate de toți salariații care lucrează în condiții speciale de muncă. Eu nu pot să înțeleg, ne-au amânat din vară, în toamnă, acum ne-au transmis prin liderii noștri, că termenul este luna ianuarie. Oamenii trebuie să semneze actele adiționale individuale în care este consemnată grupa de muncă. Lucrez în termocentrală, aici, de 28 de ani și niciodată nu s-a întâmplat să nu primim spre semnare actele adiționale individuale, atunci când au existat modificări ale CCM. În cazul în care un angajat va fi nevoit să meargă în instanță cu compania, primul lucru care I se cere este actul adițional. Noi nu avem așa ceva și, în mod normal, ar fi trebuit semnate de peste patru luni. Din câte am înțeles, administrația a plătit contribuțiile aferente condițiilor speciale, dar nimeni nu a văzut negru pe alb acest lucru”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari. Pe de altă parte, întrebat dacă protestele pentru aplicarea Legii 197/2021 vor fi reluate, acesta a mai spus: ,,Sigur că da. Reluăm protestele în data de 11 ianuarie, fiindcă legea promulgată anul trecut nu se aplică nici în momentul de față”.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here