Salariații CEO amenință! Plângeri penale împotriva șefei Casei de Pensii Gorj pentru abuz în serviciu

2319

* Legea și soarta minerilor și energeticienilor CEO, la cheremul șefilor caselor de pensii
* Ministerul Muncii se spală pe mâini

Răspunsul Ministerului Muncii pentru liderul Federației Energetica, Claudiu Lucian, cu privire la aplicarea Legii 197/2021, a fost publicat de unul dintre salariații protestatatri din CE Oltenia, Vasile Tivig, și arată concret că soarta minerilor și energeticienilor este la cheremul șefilor caselor de pensii teritoriale. În cazul celor care se adresează instituției de la Gorj, șefa Casei de Pensii este Vasiliana Mircea Dafinescu, căreia, foarte curând, salariații CEO, văduviți de dreptul de a se pensiona în baza legii 197, îi vor face plângeri penale.
Amintim că Legea 197 – prin care salariații CEO care au muncit 25 de ani în producție și au o vechime în muncă de 30 de ani, pot ieși la pensie cu 13 ani mai devreme – este în vigoare de doi ani și a nu a fost aplicată nici până acum de casele de pensii.
,,(…), vă facem cunoscut că instituția noastră a solicitat Casei Naționale de Pensii Publice analizarea aspectelor semnalate și luarea măsurilor care se impugn conform legii. Precizăm că, potrivit dispozițiilor legii, nr.263/2010, privind sistemul unitary de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, stabilirea și plata drepturilor de pensie sunt atribuții exclusive al caselor teritoriale de pensii, iar răspunderea pentru respectarea legislației specifice sistemului public de pensii aparține acestor instituții. Totodată, îndrumarea metodologică și controlul modului de aplicare a legislației de asigurări sociale de către casele teritoriale de pensii revin, potrivit dispozițiilor art. 138, lit. a, din Legea 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, Casei Naționale de Pensii publice, atribuții ce nu pot fi transferate niciunei alte instituții.”
Vasile Tivig a declarat: ,,Iată confirmarea faptului că șefii caselor teritoriale de pensii sunt responsabilii exclusivi de neaplicarea Legii 197/2021!!!
Deci, împotriva acestora trebuie îndreptate acțiunile penale pentru ABUZ ÎN SERVICIU!!!Răspunsul este primit de Președintele Federației Energetica, singura care se mai interesează și de drepturile salariaților din C.E.OLTENIA”, a mai spus acesta.
M.C.H.

2 COMENTARII

  1. O lege nu mai este lege! Valabil doar in colonica Romania, care este condusa si guvernata de niste superin(competenti). Suntem pedepsiti de catre Dumnezeu!

  2. Hai mai..
    Sefii de la Casa de Pensii Judeteana..asa..le vine lor sa fie contra..Doar ca sa aiba balamuc si sa ajunga la ziar!?
    Chiar credeti asta!?
    E ordin pe unitate..NU 197..pana cand va spunem noi..NOI CEI DE SUS…!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here