Salariaţii CE Turceni primesc apă şi lactate de peste 27 de miliarde

96

deschidereAngajaţii Complexului Energetic(CE) Turceni se bucură încă de anumite drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă. Criză sau nu, muncitorii primesc astfel, zilnic, un supliment alimentar şi apă plată.

Recent, prin licitaţie, s-au asigurat cele două produse, sana şi apa minerală plată pentru dozatoare, necesare salariaţilor, chiar dacă din banii unităţii energetice se vor achita pentru aceste beneficii peste 27 de miliarde de lei vechi. Din păcate, banii pentru aceste produse nu vor rămâne în Gorj, firmele câştigătoare fiind din Dâmboviţa, respectiv Bucureşti.

Contractul colectiv de muncă sprijină salariaţii CE Turceni să treacă mai uşor peste măsurile restrictive impuse de Guvernul Boc. Angajaţii acestei unităţi energetice primesc astfel pe lângă tichetele de masă şi lactate dar şi apă la licitatie apamuncă, chiar dacă asta implică un efort financiar susţinut pentru societatea de stat.

Începând din luna octombrie, contractul privind furnizarea apei plate minerale pentru dozatoarele din cadrul CE Turceni, a fost adjudecat de SC La Fântâna SRL. Societatea bucureşteană a încasat astfel, de la CE Turceni, aproape 4 miliarde de lei vechi.

Poza 1Sana de la Dâmboviţa

Chiar dacă în Gorj există mai multe fabrici de lapte care ar putea să asigure suplimentul alimentar lactat pentru salariaţii CE Turceni, o fabrică din Dâmboviţa şi-a adjudecat contractul cu unitatea energetică. Astfel, pentru aproape 24 de miliarde de lei vechi, Industrializarea Laptelui Dâmboviţa SA asigură sana pentru salariaţii de la Turceni. La această licitaţie s-au depus însă cinci oferte.

Şi angajaţii CE Rovinari se bucură de aceleaşi drepturi ca şi colegii lor de la Turceni.

Poza 2Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here