Salariaţii APM Gorj au protestat din nou întrerupând lucrul

287

Salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj au întrerupt din nou lucrul, ieri la orele prânzului, între orele 11.00 şi 13.00, acţiunea de protest spontan fiind similară cu cele declanşate lunile trecute.

Angajaţii instituţiei judeţene doresc prin organizarea acestor manifestaţii eliminarea inechităţilor salariale dintre categoriile de bugetari. Prin această acţiune de protest, ei se alătură grevelor de avertisment organizate în mod similar şi de colegii lor din ţară. Acţiunea de protest de ieri s-a derulat în intervalul orar 11.00-13.00, având loc la nivel naţional simultan cu înregistrarea la Ministerul Mediului şi la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social a conflictului de muncă. Salariaţii APM au întrerupt programul de lucru timp de două ore şi au ieşit în faţa instituţiei pentru a-şi striga nemulţumirile.
“Am declanşat un nou protest spontan, nemulţumirile noastre fiind aceleaşi, dar au rămas fără de ecou de mai bine de un an de când am încercat să purtăm discuţii la minister. Cerem să fim aduşi la acelaşi nivel salarial cu colegii noştri funcţionari publici ce fac parte din aceeaşi familie bugetară, cu atribuţii de control şi monitorizare în domeniul mediului. Practic, noi avem salariile la jumătate faţă de funcţionarii publici din celelalte instituţii deconcentrate. Veniturile noastre lunare se situează între 1.000 şi 2.100 de lei. La ora actuală, APM Gorj are un număr de 32 de angajaţi, cu tot cu directorul”, a declarat purtătorul de cuvânt al APM Gorj, Cristina Merfu. Precizăm faptul că salariile angajaţilor din cadrul APM Gorj nu au mai suferit nicio majorare din anul 2009.
“Având în vedere că în urma protestelor anterioare din data de 14.03.2017, 21.03.2017 şi 27.04.2017 nu a existat nicio reacţie de susţinere din partea Ministerelor, Guvernului, factorilor politici privind eliminarea discriminării angajaţilor din Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, mai mult lipsa de răspuns la solicitările noastre scrise, ne vedem nevoiţi să declanşăm conflictul de muncă, astfel încât marţi între orele 11.00-13.00 angajaţii ANPM şi ai APM- urilor vor fi într-un nou protest spontan şi vor înregistra conflictul de muncă la Ministerul Mediului şi la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social”, au anunţat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu (FSUM).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here