Salariat al Primăriei Turburea, agresat de viceprimar! Au băut în cantina instituției apoi au dat cu pumnii

594

Viceprimarul comunei Turburea, Marin(Marcel) Cojocaru, a fost implicat, vineri, într-o altercație, la un șpriț, cu un subaltern. Șprițul respectiv a avut loc însă în cantina primăriei, clădire lipită de instituția publică, locul în care, în timpul serviciului, mai mulți angajați au încins, la final de săptămână, o mică băută. După mai multe pahare cu vin, între viceprimar și instalatorul Gheorghe Fundeanu, angajat al Serviciului Public de Apă al comunei, a izbucnit o altercație, încheiată cu scorul de 1-0 pentru vicele PSD.

În timpul serviciului, vineri, viceprimarul Marcel Cojocaru a participat la o mică chermeză organizată ad-hoc în cantina Primăriei Turburea. O declară martori ai evenimentului, care s-a încheiat cu pumni între Cojocaru și instalatorul Gheroghe Fundeanu, care a fost la un pas să anunțe incidentul la 112. Omul, deși a încasat-o de la partenerul de pahar, la final, s-a împăcat cu vicele agresor, acceptând că în calitate de subaltern, în fișa postului, este prevăzut că poate să ia câteva scatoalce de la șeful turmentat. Angajatul a explicat că nu era în timpul serviciului, dar și că nu vrea să-și piardă locul de muncă, deoarece are doi copii în întreținere. Băutura a fost adusă în cantină de către angajații care au vrut să-și încheie ziua de lucru, într-o notă mai optimistă.

Incident minor!
Primarul Ion Bîrcă este cel pus într-o situație ingrată, deoarece informat despre cele petrecute a fost obligat să accepte să-i ierte pe cei implicați în altercația cu martori, deoarece dacă ar aplica măsuri sancționatorii puțini ar fi subalternii săi care ar scăpa de repercusiuni.
“În cantină se lucrează la instalații. Cei care lucrează au mâncat aici în cantină, or fi băut și un pahar, ca după sărbători, dar nu știu să se fi bătut. S-or fi certat, dar nu e cazul de sancțiuni”, a declarat primarul Ion Bîrcă, supărat doar că are câțiva cârtitori în comună care îl vorbesc pe la spate. Edilul este ofticat mai ales pe o parte dintre cadrele didactice din comună care, spune acesta, îi caută nod în papură, fără să recunoască însă că au sau nu o problemă directă cu el.

Primăria, fără bile negre! Restul nu contează…
“Numai ce au plecat cei de la Curtea de Conturi din primărie, au stat două luni, o să vă arăt raportul, nu s-a găsit nimic rău. Am folosit fonduri europene conform legii.
Cu raportul ăsta mă apăr în fața celor care își permit să comenteze la adresa felului cum conduc primăria. În ceea ce privește altercația asta, așa sunt unii mai cocoși. De mine nu încap vreo doi de pe la școală și lidera de sindicat”, a spus Bîrcă, explicând că o să îi certe pe cei implicați.
În ceea ce îl privește pe cel agresat, contactat telefonic, Gheorghe Fundeanu a recunoscut incidentul, dar a menționat că s-a împăcat imediat după cu viceprimarul și a uitat deja cele petrecute.

O bătaie, mai bună decât nimic
“Eu chiar nu vreau probleme că ne-am împăcat într-un final. Nu știu cine v-a spus, dar eu m-am speriat inițial apoi am trecut cu vederea. Ne-am certat ca oricare, după sărbători, în cantină. Am băut toți, na, că a adus fiecare de pe acasă, dar nu am mai sunat la poliție.
Cu domnul viceprimar nu am mai avut probleme și nici nu mai știu de la ce ne-am luat. Nici nu eram în timpul serviciului.
Am doi copii acasă, nu vreau să rămân fără serviciu, a fost așa, o ceartă între prieteni”, a declarat agresatul Fundeanu.
ANAMARIA STOICA

Prieten cu sticla, încă din 2015!

Gorjeanul a relatat, în februarie 2016, primele fapte ,,de vitejie,, ale actualului viceprimar de Turburea, Marin Cojocaru fiind atunci prins băut la volan, pe raza localității Spahii. ,,Un echipaj de la Poliția Târgu-Cărbunești nu a iertat însă escapada conducătorului auto, agenții oprind mașina în trafic și punându-i fiola șoferului. Fiola a arătat însă că Marin Cojocaru consumase alcool, 0,45 de mg/l în aerul respirat fiind indicat de aparatul etilotest, motiv pentru care respectivului i s-au recoltat și probe biologice la spitalul din Filiași. Șoferul lui Bârcă(n.r. pe atunci respectivul era doar șofer, nu viceprimar ca acum) s-a ales cu amendă, dar și dosar penal, aventura sa putând fi urmată și cu sancțiuni pe linie de serviciu, mai ales că la ora 14.30 acesta a părăsit locul de muncă fără o învoire și, lucru demonstrat, aflat în stare de ebrietate”, relata Gorjeanul pe 12 februarie 2016, cu mențiunea că făpașului i s-a mai petrecut un lucru similar și în 2015, dar atunci avea mai puțin alcool la bord. Și atunci se seiza faptul că Marin Cojocaru consuma alcool în cantina primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here