Sala de sport a Colegiului Tehnic Mătăsari e gata pentru primărie NU și pentru AFIR! Elevii fac sport în clase

2227

Situație de râsul-plânsul în comuna Mătăsari, localitate unde neregulile cu bani publici mustesc dar anchetatorii nu se înghesuie să cerceteze nicio sesizare, pe motiv că …timpul trece leafa merge. Altfel este inexplicabil cum nicio autoritate nu intervine la apelurile repetate ale fostului viceprimar Ion Buzărin care a atras, de mai multe ori, atenția că abuzurile actualei conduceri a Primăriei Mătăsari sunt crase, edilul PSD al comunei sfidând, cu nepăsare, legea. Ultimul apel al alesului local privește sala de sport a liceului din localitate, aflată în reparații de trei ani, dar în acte deja recepționată. În fapt investiția nu este decât o mare batjocură. Șocant este că cei de la AFIR Craiova par că nu știu de existența unui proces-verbal privind recepția investiției și anunță că, în acte, sala este în reparații până anul viitor.

Sala de sport a liceului din Mătăsari este o batjocură la adresa comunității, a părinților care își trimit copiii la această școală, de fapt a plătitorilor de taxe și impozite din comună.
Asta, pentru că o investiție trecută la ,,lucrări bifate” de către primarul Gașpar nu numai că nu este finalizată ci este la fel de distrusă că la începutul lucrării.
Acest lucru pare însă că nu preocupa autoritatea locală care s-a spălat pe mâini în problema săli de sport după ce a încheiat un proces verbal de recepție a lucrării.
O spune fostul viceprimar Buzărin care a sesizat problema până la AFIR Craiova, instituție care pare doar un fel de bolovan pe murături.
AFIR habar nu are ce se întâmplă cu lucrarea de la Mătăsari dar se spală pe mâini că investiția mare are câteva luni până când să iasă din termenul de execuție.
,,Interesant este că reprezentanții AFIR Craiova, cei care au finanțat lucrarea susțin că acest proiect este încă în faza de execuție (copiii fac sportul în sală) și au prelungit termenul de execuție până în ianuarie 2023.
Surpriza a fost că la Primăria Mătăsari lucrarea este gata, există și un Proces Verbal la terminarea lucrărilor semnat de reprezentanții ISC Gorj, reprezentanții primăriei Mătăsari și constructor, PV de care cei de la AFIR Craiova spun că nu au cunoștință deși le-am trimis o copie. Proces verbal în care nu s-au constatat nereguli”, transmite Buzărin.
Consilierul USR se întreabă ce i-a determinat pe salariații Inspectoratului de Stat în Construcții să semneze o astfel de recepție.

Nereguli în lucrarea recepționată fără știrea AFIR!
Potrivit fostului viceprimar, investiția este una plină de hibe de genul: protecția la calorifere este făcut din blăni nefixate, deși în proiect era altceva; conductele la calorifere nu au protecție; cade tencuiala de pe pereți; infiltrații în podea; plasa de protecție pentru lămpile de iluminat atârnă de grătarele de la ferestre.
Primăria Mătăsari nu a fost în stare să reabiliteze aceasta sală de sport în trei ani, timp în care alte primării ridică săli de sport de la zero. Cu toate acestea cei de la AFIR dorm în bocanci care, autorități competente, au ocolit în totalitate zona Mătăsari, în ciuda sesizărilor numeroase ale cetățenilor care ridicau problema unor abuzuri crase comise sub acoperișul UAT-ului condus de Gaspar.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here