Şaizeci de deţinuţi îşi continuă studiile în Penitenciar

480

penitenciarConducerea Penitenciarului Târgu-Jiu se ocupă în această perioadă de finalizarea pregătirilor pentru deschiderea noului an şcolar 2010-2011, în baza Legii 83/2010 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare. Aceasta prevede că în cursul procesului penal, persoanele condamnate sunt obligate să frecventeze învăţământul de stat obligatoriu.

Până acum, 66 de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu trebuie să-şi continue studiile, iar în cazul a altor 29, la solicitarea conducerii Penitenciarului, şcolile de unde provin deţinuţii au trimis foile matricole.

Dacă până la sfârşitul anului şcolar precedent, în Penitenciarul Târgu-Jiu se desfăşura doar învăţământ pentru clasele primare, însă la sfârşitul lunii iunie, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a aprobat şi funcţionarea claselor V-VIII în regim de învăţământ simultan. Procesul de şcolarizare va fi asigurat de către cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Tătărăscu” din municipiu. Conducerea acestei unităţi de învăţământ a donat Penitenciarului Târgu-Jiu un număr de 23 de bănci şcolare care au fost recondiţionate, nouă hărţi şcolare, lambriuri, dar şi diverse afişe. Conform Simonei Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, materialul didactic a fost folosit la amenajarea spaţiului unde se va desfăşura procesul instructiv-educativ, în două schimburi. Şcoala „Gheorghe Tătărăscu” este cea care va asigura manualele şcolare, iar unitatea penitenciară rechizitele şcolare.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here