Săcelu, o staţiune în paragină

146

Picture 022Dacă te-ai gândit să te relaxezi în week-end, plictisit şi obosit de agitaţia din oraş, în staţiunea balneoclimaterică Săcelu, renumită pentru apele ei cu puteri miraculoase, ei bine nu ai făcut cea mai bună alegere. Confortul şi bunul gust nu sunt la ele acasă aici, în Săcelu.

De soare ai parte, vremea fiind numai bună de plajă, şi cred că doar atât, în schimb dacă vrei să te răcoreşti în apa din bazinele staţiunii Săcelu, trebuie să ai mare curaj să te aventurezi alături de mizeriile şi viermii ce se găsesc peste tot. Şi nisipul e de proastă calitate, copiii pot face castele din pământ nu din nisip, iar pe anumite porţiuni ale plajei acesta lipseşte cu desăvârşire. Nu s-a schimbat mai nimic în această staţiune cu toate că are un amplasament foarte bun, peisajul de acolo fiind foarte frumos. De modernizare nici gând, doar nişte vopsea întinsă pe ţevile ce împrejmuiesc bazinele, ne-am gândi că ar fi cea mai mare realizare aici, în rest nimic. Ce să mai, de ani de zile nicio schimbare, totul arată deplorabil. Dacă vii mai de departe şi nu ai plecat cu sandviciuri de acasă, rişti să faci foamea pentru că nu găseşti o alimentară sau o terasă unde să poţi servi civilizat un prânz sau o cină. Se găseau doar câţiva vânzători ambulanţi cu produse de plajă şi cam atât. Scârbit de apa în care nu am îndrăznit să intru pentru a înota alături de viermi şi alte minuni, am plecat repede de pe plajă şi am hotărât să fac o plimbare prin staţiune. Am zis că aşa voi găsi alte lucruri care să mă încânte şi să nu regret că am dat banii degeaba pe benzină venind până la Săcelu. Nici plimbarea nu mi-a priit.

Vilele din staţiune, în stare de degradare

Vilele din centrul civic, care altădată îşi primeau turiştii într-un confort sporit, acum nu mai au nici geamuri şi nici uşi, iar vechea poştă a staţiunii, care are o construcţie interesantă şi care ar putea fi utilizată în beneficiul turiştilor e complet abandonată, abea se mai zărea printre pomii neîngrijiţi din faţa ei şi buruienile crescute destul de mult. Aleile pietonale, atât pe o parte cât şi pe alta erau străjuite de mulţimea de buruieni, ce puneau stăpânire, de altfel, pe întreaga staţiune. Ce să mai, peste tot paragină. Am plecat dezamăgit din Săcelu, cu gândul să nu mai revin curând, dar mă întreb de ce oare nu e interesat nimeni să facă din această staţiune o perlă a Gorjului, aşa cum i-ar sta bine. De ce nu se investeşte pentru ca turiştii din judeţul nostru, cât şi cei care vin din alte zone ale ţării să se bucure că au făcut o alegere bună sosind aici.

N. Orăşeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here