Să visăm? Calificarea în grupele EL ar debloca situaţia financiară de la Pandurii

280

Deşi este evident că nu au cum să le impună jucătorilor un obiectiv precum intrarea în grupele Europa League, oficialii şi antrenorii Pandurilor sunt conştienţi că o astfel de performanţă i-ar face pe gorjeni să respire uşuraţi pentru ceva vreme. Problemele financiare de la club ar fi rezolvate mai repede, dar să pătrunzi în elita fotbalului nu e uşor. Astăzi, va avea loc tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar al competiţiei, iar Pandurii nu este cap de serie. Antrenorul Petre Grigoraş ştie deja care este profilul adversarului pe care vrea să-l întâlnească: “Unul de care să trecem. E salvarea de la situaţia actuală, atunci e clar că s-ar rezolva problemele şi ai putea să mergi pe un drum foarte, foarte bun”.
Grigoraş a mai spus că are deplină încredere în lotul actual şi este mulţumit de jucătorii transferaţi: “Sunt convins că experienţa lor îşi va spune cuvântul şi se vor integra foarte repede pentru că timpul este scurt, iar noi avem nevoie de rezultate imediate, mai ales că începe campionatul peste puţin timp şi vine şi dubla din Europa League. Sperăm ca şi sorţii să ne fie puţin favorabili. Vrem să trecem mai departe, ne dorim foarte mult”.
Conştientizând importanţa acestor meciuri europene, preşedintele Narcis Răducan a admis că Hora ar putea fi păstrat pentru această perioadă “fierbinte”: ”Există orice posibilitate, Hora nu va pleca cu orice preţ. Cred că golgheterul României la zi are o anumită cotă. E adevărat că ne sunt extrem de necesari banii, dar până la urmă este decizia noastră, urmează meciurile de campionat şi Europa League, şi până la urmă ne ajută foarte mult prezenţa sa în teren”. Îngrijorarea vine însă din faptul că Pandurii, deşi a înregimentat fotbalişti de mare experienţă, nu are toţi jucătorii la acelaşi nivel fizic. De altfel, oficialul clubului gorjean a admis că începutul sezonului ar putea fi mai dificil: “Am avut tot sprijinul antrenorului pentru că jucătorii au venit destul de greu. Cei mai mulţi nu au prins pregătirea fizică şi este limpede că au de recuperat şi sunt într-un program separat, dar împreună cu domnul Grigoraş am considerat că este mai important să aducem exact de ce avem nevoie şi să nu acţionăm în impulsul că, numeric, aveam nevoie de noi veniţi. Cu riscul să nu plecăm în turaţie maximă încă de la început, totuşi considerăm că am adus jucători care ne pot ajuta în momentul în care ajung la un nivel de pregătire foarte bun”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here