S-au stabilit câștigătorii primei ediții online a Festivalului de Literatură ,,Tudor Arghezi”!

641

Săptămâna trecută, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj a organizat prima ediție online a Festivalului de Literatură ,,Tudor Arghezi”.

Ajuns la cea de-a 40-a ediţie, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui Tudor Arghezi, Festivalul de Literatură l-a omagiat pe cel care rămâne unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat literatura română de-a lungul timpului.
CJCPCT Gorj a organizat festivalul sub patronajul Consiliului Județean Gorj, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, având ca parteneri Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, Primăria și Consiliul Local Târgu-Cărbunești.În urma deliberărilor juriului, au fost stabiliți și laureații acestei ediții.
Astfel, la secțiunea ,,Bilete de papagal” (grupaj poezie), premiul I a ajuns la Elena Ailenei (Suceava) și la Laura Tiron (Galați), premiul al II-lea la Denisa Arcip (Suceava) și Steliana Cristina Voicu (Pitești). La secțiunea ,,Cuvinte potrivite” (volum în manuscris), câștigătoare a fostt Antonia Mihăilescu din Suceava pentru volumul ,,Note din secolul kitch”.

Premiul a fost acordat de CJCPCT Gorj. De asemenea, secțiunea ,,Opera Omnia scriitorilor gorjeni” îl are ca laureat pe Ion Popescu-Brădiceni.
La secțiunea ,,Opera Omnia pentru scriitori români”, câștigători au fost declarați Vasile Igna și Ioan Holban, cei doi primind premii din partea Uniunii Scriitorilor din România.
Directorul acestei festival a fost managerul CJCPCT Gorj, Ion Cepoi. Juriul ediției online a Festivalului de Literatură ,,Tudor Arghezi” a fost format din: Gheorghe Grigurcu – președinte; Adrian Frățilă – membru; Spiridon Popescu – membru; Dan Popescu – secretar juriu. Președintele de onoare al festivalului a fost academicianul Nicolae Manolescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here