S-au spălat pe mâini de CEO – Renegocierea planului de închidere a companiei va fi ,,rezolvată” de viitorii europarlamentari

2200

Complexul Energetic Oltenia a dispărut total din preocupărilor celor de la Ministerul Energiei, ale celor care conduc compania și din preocupările liderilor sindicali.

Producătorul de energie pe cărbune funcționează din inerție la momentul de față, cu un manager dat dispărut în presa locală – fiind mai mult plecat, societatea de stat având cu o situație incertă a propriei conduceri – fiindcă, așa cum arată unele surse, mandatele celor trei membri ai directoratului ,,selectați” pentru patru ani, nu au fost încă semnate. Mai mult, negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă sunt ca și inexistente, în sensul că nu s-a decis nimic până acum în privința salarizării. CEO a dispărut din preocuparea celor care o administrează, iar renegocierea programul de închidere este trecută în sarcina europarlamentarilor încă nevotați. Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a declarat că o șansă pentru amânarea trecerii în rezervă a capacităților CEO ar fi ca viitorii europarlamentari, după alegerile din iunie, să facă demersuri pe lângă Comisia Europeană, parlamentarul spunând că orice întrebare sau interpelare pe tema închiderii CEO, la ministrul Burduja, a rămas fără răspuns.

Șapte șefi ai CEO, implicați politic
Un alt motiv pentru care cei care conduc CEO nu sunt conectați la realitatea deplorabilă în care au adus societatea de stat, în care salariații sunt complet debusolați și disperați din cauza unei minime comunicări legată de locurile de muncă și salarizare, este și faptul că vin alegerile. Cei din vârful companiei, adică șapte supraveghetori și membri ai directoratului și-au declarat apartenența politică. Ultimul din lista politicienilor din compania de stat este chiar șeful mineritului în CEO, director al Sucursalei Miniere, Constantin David, care a trecut în aceste zile la PSD, după ce a fost în PMP și, mai înainte, liberal.
M.C.H.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here