S-au modificat recomandările privind tratamentul pacienţilor de peste 65 de ani bolnavi de leucemie

503

Toţi furnizorii de servicii medicale din judeţ au fost informaţi de către specialiştii Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj despre modificarea recomandărilor privind diluarea soluţiei reconstituite de Dacogen (decitabină) 50 mg pulbere pentru concentrat, soluţie perfuzabilă.

Reprezentanţii CJAS Gorj au precizat că Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a modificat recomandările privind diluarea soluţiei reconstituite de Dacogen, tratament indicat pacienţilor de peste 65 de ani, nou diagnosticaţi cu leucemie mieloidă acută.
Măsura a fost dispusă de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, medicamentul Dacogen fiind comercializat şi în ţară.
Așadar, soluţia de Dacogen, prescrisă pacienţilor cu vârsta de peste 65 de ani, nou diagnosticaţi cu leucemie mieloidă acută, care nu sunt candidaţi pentru chimioterapia standard, trebuie acum diluată până la o concentraţie finală cuprinsă în intervalul 0,15 până la 1,0 mg/ml, pentru a fi în conformitate cu Francopeea Europeană.
Modificarea îngustează uşor intervalul permis al concentraţiei finale.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here