S-au făcut de râs în “Gropă”!

202

Universitatea Craiova a avut o prestaţie lamentabilă în derbiul cu Dinamo şi a suferit o înfrângere usturătoare în “Groapă”. Jucătorul de care se temea antrenorul oltenilor, atacantul italian Mattia Montini s-a dovedit cel mai eficient fotbalist de pe teren şi a reuşit trei goluri din cele trei şuturi expediate de “câini” pe spaţiul porţii. Craiova a dat “semnale” ofensive doar în debutul meciului. Fără Elvir Koljic, nerecuperat, “leii” au pedalat în gol în mocirla din Ştefan cel Mare, într-un meci început cu o oră mai târziu decât era prevăzut iniţial. Cu cuţitul la os, gazdele au avut ocaziile mai clare şi până la golul lui Montini din primul act, italianul marcând după o execuţie pretenţioasă, cu călcâiul, în urma unui corner (`29). Alb-albaştrii nu au reuşit mare lucru până în pauză, dar Mangia nu a fost capabil să-şi ambiţioneze băieţii nici în partea secundă, spre nemulţumirea galeriei impresionante care i-a însoţit pe vizitatori pe o vreme deloc prielnică. Craiova a fost anesteziată până în minutul 53, când Montini a reuşit încă două goluri, profitând de greşeli în lanţ ale “juveţilor”. Victoria dinamoviştilor le dă, din nou, speranţe bucureştenilor pentru play-off, în timp ce craiovenii nu trebuie să mai caute scuze şi să învingă Mediaşul în ultimul meci din 2018.

Mangia: Este cel mai slab meci de când sunt aici
Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, le-a cerut scuze suporterilor pentru că elevii săi au făcut figuraţie în derbi. Atitudinea, despre care italianul spunea că va fi decisivă, le-a lipsit cu desăvârşire oltenilor, care s-au crezut superiori la intrarea pe teren “A fost o seară foarte grea, pentru că nu am jucat nimic și nu pot decât să cer scuze suporterilor noștri. Am început la o oră diferită și nu este normal să jucăm în astfel de condiții, dar nu este normal nici cum a jucat echipa mea azi. Trebuie să vorbesc cu jucătorii mei, pentru că eu cred că este cel mai slab meci de când sunt aici, în România. Când nu este un jucător precum Koljic și echipa nu câștigă este normal să zic că ne-a lipsit. Eu am construit echipa cu acest tip de atacant și pot spune că nu avem un alt jucător de același profil în lot. Trebuie să facem ceva diferit dacă vrem să obținem ceva în acest sezon. Dacă jucăm tot așa nu putem vorbi de nimic. I-am transmis felicitări lui Montini. Dacă joacă toate meciurile contra mea va câștiga titlul de golgheter. L-am felicitat, dar adevărul este că toată echipa Dinamo a jucat fotbal, a jucat cum trebuia în aceste condiții“, a declarat tehnicianul din Bănie.

Mitriță: “Pierdem contactul cu primele locuri”
Căpitanul Universităţii, Alex Mitriță, a admis că astfel de rezultate îi vor costa pe doljeni. Craiova riscă să se îndepărteze de locurile fruntaşe, iar inconstanţa arătată în acest sezon ameninţă chiar poziţia în play-off a “juveţilor”. “Am fost prea încrezători, veneam după rezultate bune. Am întâlnit o altfel de echipă Dinamo față de meciul tur, mult mai compactă, mai mobilă, care a închis foarte bine spațiile. Trebuie să mergem acasă și să vedem ce am greșit, pentru că am comis niște greșeli nepermise. Nu a contat faptul că nu am început la ora stabilită, și Dinamo a suferit la fel. Asta a fost, am luat bătaie, trebuie să mergem mai departe. Ne-a lipsit Koljic, care ne ajută foarte mult. Pe un asemenea teren aveam nevoie mare de el. Ne temem că pierdem contactul cu primele două locuri. Trebuie să pregătim bine meciul cu Mediaș și să luăm cele trei puncte, ca să plecăm liniștiți în vacanță“, a declarat liderul echipei. Meciul dintre Universitatea Craiova şi Gaz Metan Mediaş se va disputa miercuri, 19 decembrie, începând cu ora 20.00.
Dinamo Bucureşti – Universitatea Craiova: 3-0 (1-0)
Dinamo: V. Muțiu – D. Sorescu, M. Popescu, R. Grigore, L. Corbu – R. Ait-Atmane, T. Gomelt – S. Hanca (`85, Zenke), I. Pesic (`90, M. Crețu), D. Salomao – M. Montini (`72, M. Axente). Antrenor: Mircea Rednic.
Craiova: M. Pigliacelli – I. Martic, R. Kelic, I. Donkor, M. Briceag (`58, Rocha) – A. Mateiu, M. Fedele – C. Bărbuț (`72, Meza Colli), A. Cicâldău (`58, Mihăilă), N. Bancu – A. Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Corbu `47, Hanca `61, Pesic `64, Salomao `84, Crețu `90+3.
Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleț, Ciprian Florin Danșa; Iulian Călin.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here