S-au desemnat câștigătorii ediției 2018 a Festivalului “Tudor Arghezi”

615

Cea de-a 38-a ediție a Festivalului Internaţional de Literatură “Tudor Arghezi” s-a desfășurat în perioada 17-20 mai 2018, reunind pe meleaguri brâncușiene numeroși scriitori din diverse colțuri ale țării, dar și din: Republica Moldova, Ucraina, Olanda, Serbia, Grecia, Spania, Olanda și Chile.

Duminică, în cadrul galei Festivalului Internaţional de Literatură “Tudor Arghezi” s-au acordat premiile ediției din acest an. Astfel, Premiul Opera Omnia pentru scriitori români, acordat de Uniunea Scriitorilor din România și titlul de Cetățean de Onoare al orașului, acordat de Primăria Târgu-Cărbunești a fost atribuit lui Daniel Cristea Enache (critică literară) și lui Nicolae Prelipceanu (poezie); Premiul Opera Omnia pentru scriitori străini, acordat de Consiliul Județean Gorj prin CJCPCT Gorj și titlul de Cetățean de Onoare al orașului, acordat de Primăria Târgu-Cărbunești a fost atribuit lui Mario Castro Navarrete (Chile/Suedia) și lui Arcadie Suceveanu (Republica Moldova); Premiul Opera Omnia pentru scriitori de origine gorjenească, acordat de Liga Culturală “Fiii Gorjului” București, a fost atribuit lui Zenovie Cârlugea, din Târgu-Jiu. S-au acordat și 5 premii pentru promovarea operei argheziene, acordate de CJCPCT Gorj, au fost atribuite lui: Adam Puslovici (Serbia), Petros Golitsis (Grecia), Dragoliub Firulovici (Serbia), Dejan Mastilovici (Serbia), Peter de Rijk (Olanda); 1 premiu similar, în valoare de 1500 de lei, a fost acordat de Primăria Târgu-Cărbunești și atribuit Mariei Uzoni (Olanda); Premiul Opera Prima, pt. volumul de debut ”Ochi de culoare bacoviana”, Ed. Junimea, 2017, a fost acordat de CJCPCT Gorj și atribuit Alinei Simona Dragomir, Galați; Premiul secțiunea Cuvinte potrivite/ volum în manuscris/, acordat de CJCPCT Gorj, a fost atribuit Andreei Maftei, Iași; Premiul I secțiunea Bilete de papagal/ grupaj poezii, acordat de CJCPCT Gorj, a fost atribuit Nicoletei Crăete, Târgu-Jiu; Premiul al II-lea la aceeași secțiune, acordat de Biblioteca Județeană “Cristian Tell”, a fost atribuit lui Cămui Petruț, București; Premiul al III-lea, aceeași secțiune, acordat de Centrul Cultural Tudor Arghezi Târgu-Cărbunești, a fost atribuit lui Băicoianu George, Alexandria; Premiul pentru arghezologie, acordat de CJCPCT Gorj, a fost atribuit scriitorului Ion Popescu Brădiceni pentru volumul “Poezia pentru copii a lui Tudor Arghezi”, Târgu-Jiu, 2018.

Premiul revistei ”Argeș” Pitești a fost acordat lui Băicoianu George, Alexandria
În cadrul secțiunii ”Moștenirea Arghezi” (eseu), dedicată elevilor de liceu, s-au acordat următoarele premii oferite de Primăria Târgu Cărbunești: Tebec Melinda Maria – cls. a XI A; Dogaru Anca Maria – cls. a XI B și Crețu Elena Iustina – cls. a XI A, eleve la Colegiul Național ”Tudor Arghezi”.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here