S-au căsătorit de Ziua Îndrăgostiților

276

Trei căsătorii au fost oficiate sâmbătă, la prânz, la Poarta Sărutului, de șeful Direcției de Evidență a Populației, Laurențiu Dan, ca ofițer de stare civilă, cuplurile care au venit să spună “DA” la opera brâncușiană, fiind din București și Caracal. Bucureștenii sunt, de fapt, tot cu origini gorjene, dar tinerii s-au stabilit în capitală în perioada studenției și acolo s-au și îndrăgostit, acum revenind pe meleagurile natale pentru a-și uni destinele. Corina Pătrașcu, proaspăt Vâlceloiu, este, de exemplu, din Crușeț, iar acum a revenit la Târgu-Jiu cu soțul său, Alexandru, pentru a-și spune nu doar jurăminte de iubire la Poarta Sărutului, ci și pentru a semna actele de căsătorie. “E cea mai specială zi din viața mea și e ceva deosebit. Având în vedere că e Valentine’s Day și e un moment special, ne-am decis să facem căsătoria la opera lui Brâncuși. E un simbol al iubirii și am vrut să ne căsătorim aici într-o asemenea zi”, a spus mirele.
casatorii 14 februarie poarta sarutului (1)Cuplul din Caracal care a venit însă la Târgu-Jiu, nu a părut nici pe departe ca fiind pregătit pentru un asemenea moment, mirele și mireasa au fost foarte lejer îmbrăcați, în blugi, giacă, bocanci, fără să aibă o ținută mai aleasă. Explicația lor a fost însă extrem de simplă. “Noi ne iubim și asta contează cel mai mult. De aici plecăm direct la munte ca să sărbătorim căsătoria și nu aveam cum să venim la costum sau haine festive pentru că la munte și așa ne trebuie haine mai groase și nu aveam cum să ne cărăm cu toate după noi”, a spus Denis Catena, mirele din Caracal. Acesta a povestit, că a venit cu soția sa de mai multe ori la Târgu-Jiu, pentru a o aduce la Poarta Sărutului și a-i mărturisi iubirea pe care o poartă, plimbările lor prin Parcul Central, fiind și motivul pentru care au ales să își unească destinele aici.
Toate cele trei cupluri care și-au unit destinele, sâmbătă, au avut parte de o vreme minunată, soarele strălucitor permițându-le acestora nu doar să își facă niște fotografii cu o lumină deosebită, dar și să se poată bucura de momentul respectiv, spre deosebire de noaptea de Revelion, când a fost ger și ceață. Astfel de căsătorii ar mai putea fi oficiate și de Dragobete, dacă vor exista tineri care să își manifeste interesul, experiența anilor trecuți arătând însă că de sărbătoarea românească a iubirii nu mai vine nimeni la Poarta Sărutului pentru a spune “DA” în fața ofițerului stării civile.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here