S-a semnat ultimul contract pentru Firul II Isvarna – Craiova. Lucrări la Câlnic, Telești, Rovinari și Bâlteni

864

Compania de Apă Oltenia a semnat ultimul contract pentru Firul II Isvarna – Craiova, o investiție prin care se va asigura apă de munte, de cea mai bună calitate, pentru Craiova și alte 14 localități din județele Dolj și Gorj, cu finanțare asigurată prin „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”.

Ultimul din cele șase contracte în care a fost împărțită această investiție a fost semnat marți, în prezența primarului municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu
Lucrările prevăzute în contract se vor desfășura în localitățile Câlnic, Telești, Rovinari și Bâlteni, din județul Gorj. Contractul a fost adjudecat de Asocierea EUSKADI SRL – ANTREPRIZA MONTAJ INSTALATII SA – HYDROSTROY AD, la o valoare de 112.483.027 de lei, fără TVA, și prevede execuția unei rețele noi pe o lungime de 28,5 km.
Aducțiunea va fi realizată din tuburi poliesterice armate cu fibră de sticlă, pe traseu fiind prevăzute 40 de cămine cu vane de izolare, golire și aerisire/dezaerisire. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de luni.
Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova are o valoare totală de peste 117 milioane de euro şi reprezintă o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj. La finalul lucrărilor va fi asigurată apă potabilă de cea mai bună calitate în toată Craiova, în alte cinci localități din Dolj (Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus), precum și în localitățile Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana, Țânțăreni şi Bâlteni, din județul Gorj.
Investiția pe fonduri europene presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri, ea fiind împărțită în şase contracte de lucrări.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here