S-a modificat arondarea localităților la serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor

875

Consilierii județeni au aprobat o hotărâre privind modificarea arondării localităților la serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor din județul Gorj. Motivaţia acestor iniţiative constă, în primul rând în apropierea serviciul public de cetățean, creându-se, de asemenea, premisele unei deserviri mai prompte a cetățenilor.

Printr-o hotărâre a Consiliului Județean Gorj s-a decis modificarea arondării actuale a comunei Aninoasa de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Turceni la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Turburea. De asemenea, se modifică arondarea actuală a comunei Padeș de la Direcția Publică Comunitară Locală de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Tismana. „Arondarea unităţilor-administrativ teritoriale la serviciile publice comunitare locale din judeţul Gorj stabilită prin Anexa la Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 122/27.11.2015 se modifică conform Anexei ce face parte integrantă din prezenta hotărâre. Art. 4. Direcţiile de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Gorj şi Direcţia Comunitară Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Gorj vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri”, se menționează în HCJ.
Conform art. 2 alin. (2) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, aprobată prin Legea nr. 290/2005, republicată, actualizată, evidenţa cetăţenilor români cu domiciliul în România se ţine după principiul locului de domiciliu al acestora, de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, împreună cu serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor organizate potrivit legii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here