Prima ediţie a colecţiei „Mari interpreţi de folclor” este dedicată Mariei Lătăreţu. Autorul acesteia este Marioara Murărescu, cartea fiind însoţită şi de un CD. Ediţia inaugurală a fost lansată duminică, 2 mai, la Bucureşti, în prezenţa familiei artistei, admiratorilor şi câtorva artiste din Oltenia.
În prima duminică a lunii iunie, în somptuosul Salon de carte al Romexpo Bucureşti, sub îngrijirea Editurii Litera, a fost lansată ediţia inaugurală „Mari interpreţi de folclor -Maria Lătăreţu, având-o drept autor pe celebra Marioara Murărescu. Evenimentul a fost onorat de familia neuitatei artiste, de prieteni, de admiratori, precum şi de câteva tinere artiste din Oltenia. Reprezentanţii Gorjului la eveniment au fost: Dorin Brozbă, Alexandra Mărculescu, Roxana Croitoru şi Angelica Mirea, aceasta din urmă fiind câştigătoarea Marelui Premiu şi a Trofeului Festivalului „Maria Lătăreţu”, din anul 1996.
Colecţie inedită
Colecţia „Mari interpreţi de folclor”, care a debutat cu privighetoarea cântecului românesc: Maria Lătăreţu, va cuprinde, cel puţin pentru început, zece volume însoţite de câte un CD audio, într-o selecţie cu adevărat specială: Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Drăgan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Răchiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu, Ileana Sărăroiu şi Titiana Mihali. Atât interpreţii, cât şi melodiile de pe CD reprezintă o selecţie de autor, realizată de binecunoscuta promotoare a cântecului popular românesc şi realizatoare a emisiunii de televiziune Tezaur Folcloric, Marioara Murărescu. De asemenea, ea este şi autoarea textelor fiecărui volum, care cuprinde o selecţie de citate din spusele şi din aprecierile unor oameni care i-au cunoscut bine pe interpreţi, o serie de repere cronologice care punctează etapele majore din viaţa şi din creaţia acestora şi o discografie selectivă.
Fiecare volum este bogat ilustrat, mare parte din fotografii fiind adevărate documente de epocă, obţinute prin amabila colaborare a urmaşilor artiştilor.
M.S.