S-a lamentat! – Vlădoianu a tolerat-o pe Vodislav, Manu nu

141

Nicoleta Manu, noul manager al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, a făcut într-o zi cât nu a realizat Cristi Vlădoianu, fostul ocupant al postului, în zece luni de mandat. O demonstrează măsura radicală luată cu doctoriţa Dana Vodislav, până ieri, şefă a Secţiei de Oftalmologie, aflată în arest pentru următoarele 29 de zile urmare a unor noi acuzaţii privind înfăptuirea de către aceasta a noi fapte de corupţie. Vlădoianu a refuzat să ia măsura în cauză, deşi a fost solicitat în scris în acest sens, în luna august, când o târguiancă i-a pus în vedere fostului manager că Vodislav nu mai poate ocupa o funcţie de conducere atât timp cât a suferit o condamnare definitivă la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Manu şi-a luat în serios activitatea de manager al instituţiei, o dovedeşte şi prima sa măsură în noua funcţie, măsură menită să îndrepte pendulările lui Cristi Vlădoianu în problema “Vodislav”. Noul manager a stabilit astfel ieri să o lase pe Dana Vodislav fără funcţia deţinută la Secţia de Oftalmologie, şi asta pe considerentul primei condamnări pentru luare de mită, condamnare care, pe Vlădoianu l-a lăsat rece. De altfel, solicitările care i-au fost adresate în luna august, privind clarificarea situaţiei cu Dana Vodislav, condamnată pentru fapte de corupţie, l-au făcut pe Vlădoianu să promită în septembrie, luarea unor măsuri. Le-a promis doar, deoarece până ieri nu a îndrăznit să le ia, tolerând-o în funcţie pe doctoriţa spăgară în ciuda faptului că putea să o lase fără funcţie, aşa cum a făcut ieri Manu.
A preferat să se folosească de “cadrul legal” şi să nu mişte un deget pentru Vodislav, doctoriţa care a comis-o din nou, de data acesta şi mai grav.

Tergiversările lui Vlădoianu, taxate
De altfel, şi solicitanta care i s-a dresat în scris, i-a transmis prin aceeaşi metodă faptul că Vlădoianu a preferat să aştepte o lună până să-i ofere “un răspuns laconic şi evaziv”. “Tergiversarea şi indecizia nu sunt atributele unui management performant, dar în schimb curajul asumării unor decizii corecte, da. (..) Îmi doresc astfel un răspuns mai tranşant de la dvs., aţi avut timp suficient să studiaţi legea, v-am mai sugerat şi Codul Muncii şi chiar încălcarea Regulamentului Intern. Doresc să luaţi o poziţie cu Dana Vodislav. Dacă da, sunteţi de acord că o persoană compromisă nu mai poate conduce o secţie a spitalului. Doresc să ştiu până la ce dată se va implementa această decizie”, i-a transmis reclamanta din Târgu-Jiu, lui Vlădoianu. Pe fostul manager nu l-au mişcat însă solicitările scrise ale femeii, şi a ţinut-o pe Vodislav în funcţie, necălcând, din “respect”, prin secţia acesteia.
Letiţia Barbu i-a luat, începând de ieri, funcţia lui Vodislav în fruntea Secţiei de Oftalmologie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here