S-a gândit cineva la suporteri?

442

Un meci foarte important al Pandurilor, poate capital, deşi e vorba doar de prima parte a campionatului, se suprapune cu primul meci european al echipei de baschet a Energiei, doar pe ultima sută de metri făcându-se demersuri pentru schimbarea programării meciului de fotbal.

fani baschetAlegerile pentru noul preşedinte al României au schimbat programul iniţial al etapei a XIII-a a Ligii 1 de fotbal mutând meciul Pandurilor de luni, 3 noiembrie, în data de marţi, 4 noiembrie, fără ca cineva să reacţioneze rapid pentru a îndrepta o nedreptate ce li se face suporterilor gorjeni, puşi acum să aleagă între meciul de fotbal şi cel de baschet.
Conform programării valabile la această oră, partida dintre Pandurii şi Concordia se va disputa de la ora 18:30, în vreme ce partida de baschet contând pentru EuroChallenge Cup, competiţie europeană în care Energia va debuta, se va juca începând cu ora 19:00, ambele urmând a se juca la Târgu-Jiu. Dincolo de latura morală a conducătorilor cluburilor gorjene, care ar fi trebuit să facă tot posibilul ca această situaţie să nu existe, poate fi pus în discuţie şi aspectul organizatoric, în acelaşi timp urmând a fi dispersate forţele de ordine la două evenimente diferite, unul extrem de important, fiind vorba de o confruntare internaţională.

Încercare târzie
În ultimul moment, poate mai mult de ochii lumii, conducerea Pandurilor încearcă o reprogramare a partidei cu Concordia Chiajna. “O să fac toate demersurile necesare să schimbăm ora de disputare a jocului, dar este extrem de greu. Meciul este programat de televiziunea care transmite şi e greu să schimbăm. Miercuri o să mă întâlnesc cu Gino Iorgulescu şi o să discut problema aceasta”, a declarat preşedintele Mihai Prunariu. Suprapunerea celor două meciuri va conduce la o asistenţă scăzută la meciul Pandurilor, mai mult ca sigur suporterii baschetului urmând a umple Sala Sporturilor la ceea ce se anunţă a fi un moment important în viaţa Energiei, care va juca primul meci internaţional oficial contra estonienilor de la Tartu Rock. Astfel, circa o mie de potenţiali spectatori pe care baschetul îi va avea în tribune, nu vor putea urmări şi meciul de fotbal, iar pentru Pandurii ar putea fi un mare minus. Pandurii se află într-o situaţie dificilă în clasament şi are nevoie disperată de victorie, iar uneori, în astfel de situaţii, aportul publicului poate fi decisiv.

Optimism moderat în cupă
Deşi Pandurii pleacă cu prima şansă în meciul de cupă cu Oţelul Galaţi, preşedintele Mihai Prunariu se fereşte să spună acelaşi lucru şi aminteşte că trupa gălăţeană are o altă faţă atunci când joacă pe propriul teren: “Cred că ne vom califica în Cupă, avem un obiectiv în această competiţie să accedem în fazele superioare, dar să nu uităm că Oţelul joacă acasă şi meciurile de Cupă au un altfel de joc”, a declarat preşedintele clubului târgujian. Acesta pare a se teme şi de următorul adversar din campionat, însă nu acceptă decât varianta victoriei: “Chiajna a jucat bine în ultimele jocuri, dar trebuie să câştigăm pentru că suntem echipa mai valoroasă şi jucăm acasă”, a mai spus Prunariu.
În meciul din campionat cu Oţelul Galaţi, disputat la Târgu-Jiu, băieţii lui Grigoraş au avut nevoie de aproape o oră pentru a deschide scorul în victoria cu 4-0 obţinută de gorjeni. În plus, Grigoraş nu se va putea baza pe niciunul dintre marcatorii acelui meci. Matulevicius este accidentat şi a revenit la Târgu-Jiu, în vreme ce Mihai Roman va absenta în urma eliminării voite din meciul cu Dinamo. În această situaţie, fără vreunul dintre atacanţii pe care s-a bazat la începutul campionatului şi fără ca Smrekar să fi primit cartea verde, Grigoraş va merge la Galaţi pe mâna singurului atacant disponibil în acest moment, libanezul Feiz Shamsin, care a revenit destul de târziu la Târgu Jiu după o vacanţă prelungită, aşa cum s-a exprimat la un moment dat Grigoraş, care anunţase chiar că atacantul nu mai intră în vederile sale pentru acest sezon.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here