S-a făcut de râs la Braşov! Dian a avut-o mică

224

Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, s-a prezentat, sâmbătă, la Braşov, la Liga Aleşilor Locali ai PNL cu o delegaţie mică. Formată doar din consilierii judeţeni şi fără cei 19 primari ai organizaţiei judeţene, delegaţia minusculă a lui Dian a stârnit discuţii după şedinţă, şeful PNL Gorj fiind criticat că nu a putut să-şi urnească primarii să vină la Liga care nu se mai organizase de pe vremea când Călin Popescu Tăriceanu era la vârful partidului. Dian a înghiţit criticile şi i-a scuzat pe primari că au probleme cu inundaţiile. Edilii spun acum că au absentat fie că au fost la hram, fie că şi-au făcut alte planuri. Unii spun că au avut probleme personale mai importante ca şedinţa la care a participat însă Mădălina Ciolocoi.

Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, s-a mai ales cu un vot de blam sâmbătă la Liga Aleşilor Locali PNL de la Braşov. Asta deoarece, în faţa conducerii partidului, Dian a mărşăluit cu o delegaţie destul de subţire, în comparaţie cu a colegilor din alte judeţe, cei 19 primari ai PNL Gorj neprezentându-se niciunul la întâlnirea eveniment din localitatea turistică. Unii edili dau vina pe Ciolocoi, pe motiv că nu i-ar fi anunţat clar şi concis de evenimentul politic, alţii pe vremea care i-ar fi ţinut în localităţile afectate de inundaţii. Cert este că Dian s-a prezentat la Braşov doar cu consilierii judeţeni în frunte cu Ciolocoi.

Probleme personale, motivul absenţei primarilor din Bâlteni şi Drăguţeşti
Primarul de Bâlteni, Gheorghe Păsărin, şi-a explicat absenţa la Ligă motivând “probleme personale”, dar şi unele lucrări realizate în week-end, în localitate. “Am avut unele evenimente personale pentru care am lipsit la Ligă. Noi am lucrat la decolmatarea unor canale şi a trebuit să fiu în comună”, a explicat primarul Păsărin.
Edilul de Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, a motivat şi el că a avut probleme care l-au ţinut departe de Braşov. “M-a sunat preşedintele, am avut însă probleme personale care m-au oprit să merg. Am avut probleme de familie”, a declarat Moşoiu.

Primarul Tăloi şi-a făcut alte planuri
Vasile Tăloi, primarul de la Ciuperceni, spune că şi-a făcut alte planuri sâmbătă şi nu a putut participa la Liga Aleşilor Locali. “Nu am putut să merg. Iniţial m-au anunţat că se face sâmbătă, apoi că s-a contramandat, apoi că se face iar sâmbătă. Îmi făcusem alte planuri aşa că nu m-am mai dus”, spune, sincer, Tăloi.
Primarul de la Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru a absentat şi el ca şi restul colegilor de la PNL Gorj de la întâlnirea aleşilor locali liberali, dar spune că a avut probleme “cu codul”. “Nu puteam să las localitatea, oamenii sunt cei care mă judecă”, a spus edilul Bobaru.

Mangu a avut hram
Adrian Mangu, edilul de Bărbăteşti, nu s-a dus la Braşov pentru că a avut hramul satului. Primarul spune senin că nu putea să renunţe la sărbătoare pentru a pleca la Braşov. A rămas însă uimit că toţi colegii săi primari au absentat.
De altfel, absent la Ligă a fost inclusiv primarul de Cărbuneşti, Mihai Mazilu, speranţa PNL-ului pe Colegiul 2 de Senat. Mazilu, aflat într-o campanie inexistentă, a considerat că este mai important să rămână în localitate pentru ca ai săi contrcandidaţi, încă necunoscuţi, să nu ia înaintea sa startul campaniei electorale.

Şedinţă formală
Cert este că şedinţa a fost doar o paradă, în care s-au ţinut discursuri şi s-a aplaudat. Nu s-au pus pe tapet problemele aleşilor locali din judeţe, cum se făcea odinioară, şi a fost doar ceva, fad, de campanie. Prezenţa primarilor PNL Gorj, indiferent de motive, este astfel explicabilă şi motivată, mai puţin efectul produs asupra lui Dian Popescu, căruia scuzele nu i-au fost acceptate de conducerea partidului.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here